Title Image

Blog

PODIUM VOOR MICHAEL VAN DER MARK EN HET BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM TIJDENS SEIZOENSFINALE IN INDONESIË

  |   News Racing

Het BMW Motorrad WorldSBK Team en Michael van der Mark hebben het seizoen 2021 in het FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK) afgesloten met een podiumplaats. De Nederlander reed zondag in een verregende tweede race zijn BMW M 1000 RR naar de derde plaats. In de eerste race eindigde Van der Mark als zesde in grotendeels droge omstandigheden.

 

In de Superpole op zaterdagochtend behaalde Sykes de zesde plek op de grid met Van der Mark als negende op de derde startrij. Extreem zware regenval begon net voor de geplande start van de eerste race op zaterdagmiddag en deze omstandigheden maakten het onmogelijk om te racen. Het schema werd gewijzigd met op zondag twee hoofdraces.

 

De start van race één op zondagochtend liep een kwartier vertraging op door een regenbui, maar de rijders konden desondanks met slicks starten. Van der Mark viel bij de start iets terug, maar werkte zich naar voren om halverwege de race de vijfde plaats te bereiken. Vervolgens verloor hij in de slotfase één plaats en kwam als zesde over de streep.

 

Net als op zaterdag begon het precies op het moment dat de tweede race op zondagmiddag zou beginnen heel hard te regenen. De start liep hierdoor ruim anderhalf uur vertraging op en de race werd ingekort tot twaalf ronden. Van der Mark klom meteen op naar de top-5 en was verwikkeld in een spannend duel om de derde plaats met de nieuwe wereldkampioen Toprak Razgatlioglu (TUR/Yamaha). Van der Mark won dat duel en claimde zo opnieuw een podiumplaats. Het was een sterk einde van een weekend waarin Van der Mark kampte met maagproblemen.

 

Michael: “Race één was echt wel leuk. In het begin was het hier en daar wat nat maar deze baan heeft best veel grip met slicks op de natte plekken. Ik genoot echt van het eerste deel van de race en dacht dat ik vooraan mee kon blijven strijden, maar toen begon het vrij snel op te drogen. Ik streed voor de vierde, vijfde positie en mijn tempo was goed, maar ik voelde mij nog steeds niet helemaal lekker. Aan het einde van de race raakte ik een beetje gefrustreerd omdat ik geen energie meer had en ik daardoor nog een positie verloor. Daar baalde ik echt van, maar ik moest ermee zien te dealen.”

 

“Het was de juiste beslissing om race twee uit te stellen. Toen het wel kon, was de baan uiteraard nog nat en het regende zelfs nog steeds een beetje. Ik wist dat de baan veel grip zou hebben en deze 12 ronden waren volgens mij lang genoeg. Ik had een goede start, een goede eerste ronde en had het echt naar mijn zin, zeker tijdens het duel met Toprak. Het seizoen eindigen met een derde plaats is ongelooflijk, want het is altijd prettig om het seizoen op het podium af te sluiten en vooral na zo’n fantastische race. Ik denk dat 2021 best goed is geweest, maar we willen deze winter stappen maken om vaker en ook in het droge te kunnen strijden voor het podium.”