Title Image

Blog

Misano zaterdag 2016

PODIUM VOOR VAN DER MARK OP MISANO

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft op het Misano World Circuit ‘Marco Simoncelli’ dankzij een fantastische derde plaats in de eerste WK Superbike-race de weg naar het podium teruggevonden. De Honda WorldSBK Team-coureur kende een perfecte start en was na de eerste ronde al opgeklommen naar een vijfde plaats. Dat werd na een crash van Davide Giugliano een vierde positie en niet veel later vanwege een val van teamgenoot Nicky Hayden zelfs een derde plaats. Daarna reed Van der Mark een geweldige wedstrijd en wist tot het einde een zeer hoog tempo vast te houden. Hij pakte op die manier z’n vijfde podium, ondanks de druk van een sterk teruggekomen Chaz Davies.

Michael van der Mark (3e): “Dit resultaat hadden we echt nodig en ik ben zo blij dat ik terug op het podium ben. We waren redelijk snel aan het begin van het weekeinde, maar zeker niet snel genoeg. Gelukkig was ik gistermiddag eindelijk weer tevreden met de afstelling van de motorfiets. Superpole 2 verliep niet volgens plan. Maar bij de wedstrijd had ik geluk in de tweede bocht; ik speelde daar een beetje op safe toen de jongens voor mij vielen en daardoor kon ik uiteindelijk zelfs nog een paar plaatsen goedmaken. De crashes van Davide (Giugliano) en Nicky waren voor mij een waarschuwing want het gevoel met de voorkant was bij mij niet optimaal. Jonathan (Rea) en Tom (Sykes) reden aan kop weg en ik besloot mijn eigen tempo zo hoog mogelijk te houden. Aan het einde zag ik dat Davies achter mij veel goedmaakte, maar ik had gelukkig nog genoeg over. Ik heb deze kans met beide handen aangepakt en kijk echt uit naar morgen. Als we het gevoel met de voorkant nog kunnen verbeteren, kan het weer een mooie wedstrijd worden.”

Race 2 start morgen om 13:00 uur en wordt voorafgegaan door een warming-up van vijftien minuten die om 9.25 uur begint.