Title Image

Blog

2016 Phillip Island zaterdag

PODIUM VOOR VAN DER MARK IN EERSTE SBK-RACE 2016

  |   News Racing

Het Honda WorldSBK Team is in Australië de 2016 WK Superbike-campagne op een zeer succesvolle wijze begonnen doordat Michael van der Mark direct op het podium eindigde. Na 22 adembenemende ronden eindigde de Rotterdammer als derde op Phillip Island. Van der Mark kende een goede start vanaf de tweede rij en ging vervolgens vooral het duel met de twee fabrieksrijders van Ducati, Chaz Davies en Davide Giugliano, niet uit de weg. Na korte tijd tweede gelegen te hebben, wist Van der Mark de derde plaats succesvol te verdedigen tegen een sterk teruggekomen Giugliano.

Michael van der Mark (3e): “Ik ben erg blij met deze podiumplaats! Vanochtend waren we constant snel en ik voelde mij geweldig op de motorfiets. Ik had echt een goede start van de race, wist bij de koplopers te blijven en hield het tempo vrij gemakkelijk vol. Maar eigenlijk was ik voornamelijk aan het proberen om de achterband te sparen. Het was een mooi gevecht met de jongens en echt een geweldige race. Ik was sneller in sommige bochten, maar zij waren beter in andere en dat betekende dat er veel inhaalacties waren. Aan het einde wilde ik meer pushen, maar de grip aan de voorkant was er niet helemaal, tenminste niet zo veel als ik graag zou willen. Het was niet gemakkelijk, maar ik deed mijn best om bij Johnny en Chaz te blijven, terwijl de kloof met de vierde positie hetzelfde bleef. Daardoor was ik in staat om deze podiumplaats veilig naar huis te rijden. Voor morgen moeten we een paar kleine dingetjes verbeteren en dan zullen we zien hoe het gaat.”