Title Image

Blog

PECH VOOR PATA YAMAHA-DUO IN RACE 1 OP LOSAIL

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team kreeg tijdens Race 1 onder het kunstlicht in Qatar een dubbele portie pech te verwerken doordat beide rijders crashten en daardoor moesten opgeven.

Michael van der Mark maakte in aanloop naar de eerste race op het Losail International Circuit veel indruk en eindigde de eerste trainingsdag als vijfde. In FP3 zette hij bovendien een flinke stap voorwaarts en liet zien een goede racesnelheid te hebben. Ook in SP2 voelde hij zich goed met de raceband, maar met de kwalificatieband was dat niet het geval waardoor hij zich als zevende kwalificeerde. Michael kwam vervolgens goed van zijn plek, maar zat in bocht 1 aan de buitenkant klem en zakte terug naar de tiende plaats. Aan het einde van de eerste ronde had hij zich alweer hersteld en lag opnieuw zevende.

In typische Van der Mark-stijl bouwde hij zijn tempo steeds verder op. Maar in de zevende ronde misrekende hij zich in de snelheid van een zoekende Tom Sykes en raakte – terwijl hij een aanval aan het opzetten was – de achterkant van Sykes’ Kawasaki in bocht 9 en ging onderuit. Gelukkig had dit geen invloed op Sykes en raakte Van der Mark niet geblesseerd, al maakte het wel een einde aan elf opeenvolgende finishes in de punten voor Michael. Door de uitval start Van der Mark tijdens Race 2 vanaf een twaalfde plek en blijft hij zesde in de WK-tussenstand, met 210 punten. Teamgenoot Alex Lowes heeft er 16 meer terwijl er in de laatste race nog 25 te verdelen zijn.

Michael van der Mark: “We maakten vandaag een vrij grote stap ten opzichte van donderdag en ik voelde mij goed in FP3. In Superpole 2 had ik een heel goed tempo met de raceband, maar ik kon de kwalificatieband niet goed voor mij laten werken. Ik wist echter dat ik een goed racetempo had. Ik kende een redelijk goede start, alleen werd wat naar buiten geduwd in de eerste bocht maar de verloren plaatsen wist ik bijna gelijk weer goed te maken. Om eerlijk te zijn, had ik het in het begin van de race lastig met mijn tempo. Ik had net niet de snelheid om de jongens vooraan te volgen, maar naarmate de race vorderde werd ik sneller en kreeg meer vertrouwen. Via bocht 9 probeerde ik Tom Sykes te passeren in bocht 10, maar we hadden een hele andere snelheid midden in de bocht. Ik raakte Sykes vrij hard en gelukkig crashte hij niet. Het is echt jammer van die val, omdat ik denk dat we in de top-5 hadden kunnen rijden of misschien zelfs wel een podium kunnen pakken. Het spijt mij zeer en ik hoop in de tweede race wel in de top-5 te finishen. Het zal lastig worden vanaf de 12e plaats op de grid, maar ik ga er hard voor knokken.”

Results
Superpole

Race 1