Title Image

Blog

PATA YAMAHA WEET POTENTIEEL TE MAXIMALISEREN TIJDENS UITDAGENDE ZONDAG OP ARAGÓN

|   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla-rijders Michael van der Mark en Toprak Razgatlıoğlu wisten vandaag beide het potentieel te maximaliseren en zo in de top-7 te finishen in Race 2 op MotorLand Aragón.

Met hevige concurrentie op voor het team misschien wel de meest uitdagende baan van het seizoen, moesten de Pata Yamaha-rijders vol aan de bak tijdens de zes races die gedurende de afgelopen twee weekenden plaatsvonden op Aragon.

Van der Mark knokte zich vanuit een moeilijke situatie naar een sterke zesde plaats in Race 2, waarbij hij door een teleurstellende kwalificatiesessie gisteren vanaf de twaalfde positie moest starten. Hij was als 10e geëindigd in de Tissot Superpole Race, na een dappere poging om Tom Sykes in te halen in de laatste ronde om zo een derde startrij te bemachtigen voor Race 2. Maar dat lukte helaas net niet.

Het Pata Yamaha-team kijkt nu uit naar de volgende WorldSBK-ronde, van 18 tot en met 20 september op Circuit de Barcelona-Catalunya. Na een succesvolle privétest in Barcelona, voorafgaand aan de herstart van het WorldSBK-seizoen, gaan beide rijders weer voor het podium en hopen zo snel mogelijk voor de overwinning te kunnen vechten.

Michael van der Mark: SPRC – P10 / Race 2 – P6: “Het was een moeilijke Superpole Race vanmorgen. Ik verwachtte er meer van, maar ik had geen goed gevoel met de motor en we hadden niet de grip waarop ik hoopte, dus ik was erg teleurgesteld dat ik als 10e eindigde. Het doel was om minimaal één startrij op te schuiven en zo een betere uitgangspositie te hebben voor Race 2. Dat lukte niet en daarom moesten we opnieuw vanaf P12 starten. Ik maakte in de hoofdrace direct veel posities goed en kwam in een prima ritme. Ik kon alleen niet meer doen dan consistent blijven. Het was een lange race en ik denk dat we misschien de verkeerde achterband hebben gekozen. Maar om uiteindelijk als zesde te eindigen, vanaf plek twaalf, is natuurlijk niet zo slecht. Over het geheel genomen denk ik dat er dit weekend veel positieve punten zijn geweest. Het kwam alleen niet samen in de races van vandaag en dat kwam voornamelijk vanwege de kwalificatiepositie.”