Title Image

Blog

Michael van der Mark - Phillip Island

PATA YAMAHA TOONT VECHTLUST IN RACE 1 OP PHILLIP ISLAND

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team heeft vandaag knappe prestaties behaald, ondanks dat het team last had van bandenproblemen in Race 1 tijdens de openingsronde van het 2018 FIM Superbike Wereldkampioenschap op een bewolkt Phillip Island. Michael van der Mark kende een goede start en streed voor het podium voordat hij last kreeg van ernstige bandenproblemen aan het einde van de race. Hij bleef vervolgens knokken voor elke positie en eindigde als negende.

Nadat hij de vrijdag als zevende afsloot, gebruikte Van der Mark VT4 om zich onder verraderlijke omstandigheden te richten op zijn racesnelheid. Hij kwalificeerde zich voor Race 1 op de achtste plek dankzij een 1:31.240 in zijn eerste vliegende ronde. Nadat de lichten uitgingen toonde hij nogmaals zijn handelsmerk – een zeer goede start – maar door een klein foutje in Bocht 4 verloor hij in de beginfase cruciale tijd op de koplopers.

Michael knokte zich daarna snel terug naar de vijfde plaats, waarna hij dus te maken kreeg met bandenproblemen. Hij kon zijn rondetijden daardoor niet vasthouden, maar bleef knokken voor elke positie, inclusief een memorabel duel met zijn teamgenoot. Uiteindelijk werd hij negende, goed voor zes punten en een tweede startrij voor Race 2 van zondag.

Doordat een aantal rijders problemen had in de zaterdagrace, heeft de racedirectie besloten dat – als de race van zondag droog is – het een flag-to-flag-wedstrijd wordt. Met een gedwongen pitstop omdat rijders niet meer dan twaalf ronden op één band mogen rijden.

Michael van der Mark: “Ik had best een goede start vanaf de achtste plaats, maar maakte een fout in Bocht 4 en verloor wat tijd. Ik knokte mij vervolgens terug naar voren, voelde mij erg sterk en lag op een vijfde plaats terwijl ik het gat naar de kopgroep dicht reed, toen ik plotseling geen grip meer had aan de achterkant. Vervolgens was het een worsteling tot het einde. We weten niet waarom we problemen hadden met de band, maar het lijkt erop dat een aantal andere rijders ook problemen had. Het is dus goed dat ze wijzigingen hebben doorgevoerd voor morgen en ik ben vol vertrouwen dat ik kan strijden voor een plek aan de kop van het veld.”

Resultaten
Vrije training 4
Superpole
Race 1