Title Image

Blog

PATA YAMAHA SCHITTERT IN DE ZON OP MAGNY-COURS

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team heeft een fantastische vrijdag achter de rug op een zonnig Magny-Cours, waar dit weekeinde de elfde ronde van het WK Superbike verreden wordt. Michael van der Mark begon ’s ochtends al sterk, maar dankzij een fantastisch slot van FP2 sloot hij de dag in Frankrijk af als tweede.

Nadat Michael twee weken geleden op Portimao zijn eerste Yamaha-podium pakte, begon hij vol goede moed aan FP1. Hij eindigde de ochtendsessie als zevende met een beste tijd van 1:38.548, minder dan 0,7 seconde van de top. Met vertrouwen begon hij daarna een FP2 en wist samen met zijn team nog een stap te maken.

Zeker toen hij met een verse set banden, aan het einde van de sessie, naar buiten ging en zich met 0,5 seconde spectaculair wist te verbeteren naar een 1:37.928 in zijn een na laatste ronde. In de gecombineerde uitslag staat Michael daardoor tweede, 0.439 seconde achter Jonathan Rea. Helaas is de weersvoorspelling voor de rest van het weekeinde nat. Van der Mark voelt zich echter zelfverzekerd om ook onder die omstandigheden goed te kunnen presteren.

Michael van der Mark: “Ik ben echt blij! Vanmorgen begonnen we vrij sterk en we verbeterden ronde na ronde. Ik voelde mij ook steeds beter. Toen we iets aan de voorkant van de fiets veranderden, maakten we nog een stap, die goed genoeg was voor P7. Voor FP2 veranderden we in het begin niets, omdat de temperatuur flink gestegen was en we wilden zien hoe de baan was. Na mijn eerste run probeerden we een andere achterveer en verschillende bandopties, maar het was niet echt een verbetering. Tegen het einde gingen we de andere kant op en ging ik met een set nieuwe banden naar buiten en noteerde een heel goede rondetijd, dus ik ben blij. Ik sta tweede, maar iedereen zit zo dicht bij op dit moment. Ik ben blij dat we in SP2 zitten, maar het lijkt erop dat het gaat regenen morgen dus dan zullen we weer opnieuw moeten beginnen!”

Resultaten
Vrije Training 1

Vrije Training 2

Gecombineerd