Title Image

Blog

Michael van der Mark 2017 Phillip Island test

PATA YAMAHA ROND IN AANLOOP NAAR SEIZOENSOPENER TEST OP PHILLIP ISLAND AF

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team heeft een tweedaagse test op het circuit van Phillip Island afgesloten en gaat zich nu volledig richten op de start van het 2017 MOTUL FIM Wereldkampioenschap Superbike. Op maandag, de eerste testdag, haalde Michael van der Mark op de Yamaha Superbike het maximale uit de wisselende weersomstandigheden met een vierde tijd, dankzij een 1.32,440 gezet in de 19e van 25 ronden. Tijdens de tweede dag crashte Van der Mark maar wist zich vervolgens snel te herstellen en noteerde op zijn tweede motorfiets een 1.31,936. Die tijd bleek uiteindelijk goed te zijn voor een dertiende positie in de einduitslag. Van der Mark gaat het raceweekeinde, zijn eerste voor Yamaha, daardoor in met een duidelijke richting van verbeteringen.

Michael van der Mark (13e / 1.31,936 / 88 ronden): “We hebben, vergeleken met gisteren, vanmorgen veel veranderd aan de motor, maar ik voelde de grote veranderingen niet en daarom hadden we het een beetje lastig in de eerste sessie. Vervolgens had ik een zware crash in bocht acht toen ik de voorkant verloor dus daarna reed ik met mijn tweede motor. Op die motor wist ik mijn beste tijd neer te zetten, maar ik was nog steeds niet blij met de afstelling waardoor we nog zoeken naar verbetering. Vanmiddag heb ik achter Alex aangereden en ik heb nu helder wat we moeten verbeteren. We zullen de data gaan checken om te zorgen dat ik beter kan sturen en zo het vertrouwen heb voor het raceweekeinde. Ik weet zeker dat we de oplossing kunnen vinden, al had ik gehoopt al een stap te hebben gemaakt aan het einde van deze tweede testdag.”