Title Image

Blog

PATA YAMAHA PUSHT RICHTING HET PODIUM IN RACE 1 OP BARCELONA

  |   News Racing

Het Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla kwam vandaag zeer dicht bij het podium dankzij Michael van der Mark en Toprak Razgatlıoğlu, die respectievelijk als vierde en zesde over de finish kwamen op Circuit de Barcelona-Catalunya.

 

Van der Mark kende een positieve ochtend doordat hij 5e werd in de Superpole, zelfs zonder een – naar eigen zeggen – perfecte ronde. Tijdens de start van Race 1 gingen beide Pata Yamaha-rijders direct voor een top-3-plaats waarbij Van der Mark iets aan stabiliteit verloor bij het aanremmen van bocht 1. Daardoor was hij genoodzaakt om aan de binnenkant bij Razgatlıoğlu te duiken. Nadat een botsing werd vermeden, moest het paar daarna terrein goed zien te maken. Van der Mark vocht de hele wedstrijd mooie duels uit en kwam uiteindelijk op slechts 1,5 seconde van het podium over de finish.

 

Michael van der Mark: P4: “De Superpole ging redelijk goed. Ik reed goed met de band waarvoor we gekozen hadden maar ik voelde mij er niet zo goed bij, ook al waren de tijden constant. De ronde met de kwalificatieband voelde niet geweldig, maar met P5 stonden we ongeveer waar we wilden staan na de Superpole. Ik had een goede start in de race, maar ik had moeite met het stoppen van de motorfiets en ging daardoor wijd in de eerste bocht. Om eerlijk te zijn, ik had niet de grip aan de achterkant die ik verwachtte en het was frustrerend om te zien dat de jongens vooraan langzaam van mij wegreden. Ik probeerde zo lang mogelijk bij hen te blijven en kon gewoon niet harder pushen. Aan het einde heb ik nog twee plaatsen gewonnen, want met de R1 zijn we erg sterk in het langzame gedeelte, en ik kon constant blijven rijden, dus daar ben ik blij mee. Voor morgen moeten we meer grip zien te vinden en dan kunnen we echt knokken voor het podium.”