Title Image

Blog

PATA YAMAHA PUSHT HARD TIJDENS EERSTE DAG PORTIMAO

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team heeft een veelbelovende start gemaakt tijdens de tiende ronde van het 2017 FIM Superbike Wereldkampioenschap op een winderig en hobbelig Portimao. Michael van der Mark maakte vandaag veel vooruitgang en eindigde als negende en is daardoor rechtstreeks gekwalificeerd voor SP2 op zaterdag.

In FP1 bouwde Michael rustig het gevoel op met zijn R1 op het hobbelige en golvende Autódromo Internacional do Algarve. Hij eindigde die sessie op een zevende plaats dankzij een 1:44.452, maar er was meer aanstaande. Een doorbraak met zijn set-up zorgde er namelijk voor dat de 24-jarige Rotterdammer zich flink kon verbeteren en hij noteerde uiteindelijk een 1:43.854, slechts 0.177 seconde achter teamgenoot Lowes en goed voor een mooie negende plaats en een tevreden Michael.

Michael van der Mark: “De negende plaats ziet er slechter uit dan het is, vooral omdat ik vanmiddag problemen had om de motor van richting te veranderen. We maakten echter een grote stap voorwaarts en ik wist daardoor mijn tijd flink te verbeteren. We moeten nog iets meer snelheid zien te vinden en iets meer grip aan de achterkant. Als dat lukt, kunnen we een snelle en constante pace rijden. Ik ben blij om weer in SP2 te zitten en ik denk dat we redelijk tevreden met vandaag mogen zijn en gaan voor meer morgen.”

Resultaten
Vrije training 1

Vrije training 2

Gecombineerd