Title Image

Blog

PATA YAMAHA LAAT POTENTIEEL ZIEN OP VRIJDAG IN JEREZ

  |   News Racing

Na het sensationele dubbele podium op Magny-Cours heeft het Pata Yamaha Official WorldSBK Team vandaag opnieuw laten zien zeer competitief te zijn. Op Jerez, waar dit weekeinde de een na laatste 2017 FIM Superbike Wereldkampioenschap-race verreden wordt, eindigde Michael van der Mark en Alex Lowes als respectievelijk derde en vierde terwijl er tussen de twee slechts 0,001 seconde zat. Hiermee hebben beide coureurs zich direct gekwalificeerd voor SP2.

Van der Mark heeft een goede relatie met het circuit van Jerez, waar hij in het WorldSBK al op het podium eindigde en waar hij de WorldSSP-race won in 2014. Michael liet ook vandaag zien waarom hij in de laatste twee raceweekeinden op het podium stond en was meteen competitief in FP1. Uiteindelijk werd hij vijfde. Nadat hij in de middag een paar verschillende banden probeerden, koos hij later voor het zachtere rubber en klokte met nog een paar minuten te gaan een 1:40.890 in zijn 22e van in totaal 26 ronden. Die tijd was goed genoeg voor de derde plaats, slechts 0.599 van de koploper.

Michael van der Mark: “Ik ben erg blij met P3 vandaag! Vanmorgen begonnen we met onze basisafstelling en wist ons steeds te verbeteren, al was het lastig omdat de baan vuil was. In aanloop naar FP2 veranderden we niets. We wilden namelijk weten wat de baan deed en ik reed een paar ronden die oké waren. Daarna probeerden we nog een hardere band, maar die gaf geen goed gevoel en daarom gingen we terug naar de zachtere versie. Nadat we nog iets aan de voorkant wijzigde, was ik weer snel en verbeterde mijn tijd. Ik ben erg blij, want we hebben niet veel gewijzigd aan de fiets en waren constant en snel.”

“Het is lang geleden dat we dit goede weer hadden en we hebben er zeker van genoten, maar het mooie weer kan er wel voor zorgen dat het lastig is voor de banden om het een race vol te houden. Het wordt morgen interessant. Omdat ik mij goed voel, willen we niet te veel veranderen, zodat we ons kunnen richten om onze constantheid te verbeteren. Het nieuwe asfalt is fantastisch, het was alleen pech dat de regen van de laatste dagen de baan vuil maakte, maar het is zo vlak want ze hebben alle hobbels eruit gehaald. Je kunt aan de snelle rondentijden zien dat ze geweldig werk geleverd hebben!”

Resultaten
Vrije training 1

Vrije training 2

Gecombineerd