Title Image

Blog

PATA YAMAHA KNOKT OPNIEUW VOOR DE ZEGES IN SPANNENDE RACES OP ZONDAG

  |   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla-rijder Michael van der Mark streed twee keer voor het podium, maar behaalde uiteindelijk een vierde en vijfde plek in de twee wedstrijden van vandaag.

 

Gisteren zat Michael heel erg dicht bij het podium, maar in de sprintrace was de balans van de motor niet zoals zou moeten zijn om op het podium te kunnen eindigen. Daardoor werd Van der Mark vijfde, nog altijd slechts op één seconde van de winnaar. In de laatste race van het weekeinde vocht Michael wederom voor het podium. Dat deed hij in een groep die soms bestond uit liefst negen rijders waarin op het scherpst van de snede gestreden werd.

 

Hij lag tot de laatste ronde op een welverdiende derde plek toen hij gepasseerd werd door de Ducati van Scott Redding en vervolgens had Michael niet genoeg grip achter om terug te slaan. Uiteindelijk was het verschil tussen de winnaars en Michael na drie races bij elkaar op geteld nog geen drie seconden en dat laat perfect zien hoe spannend de drie wedstrijden dit weekeinde waren.

 

De volgende races voor Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla is in de woestijn van Qatar. De actie onder het kunstlicht gaat op vrijdag 13 maart van start.

 

Michael van der Mark – Positie: 5e en 4e: “Het was een beetje een rare racedag. Vanmorgen in de Superpole-race had ik niet het vertrouwen en het gevoel met de motor dat ik gisteren wel had, dus het waren tien lastige ronden. Ik baalde echt omdat gisteren alles zo goed ging en ik alleen een beetje pech had in de laatste bocht. Voor de laatste race vonden we een oplossing voor de set-up en ik had echt een goede start. Mijn plan werkte opnieuw want ik wilde weer niet de leiding hebben en probeerde een beetje te vertragen om zo de band niet te veel te belasten. Dat ging goed tot twee ronden voor het einde toen de jongens om mij heen begonnen te pushen. Ik pushte ook, maar ik had gewoon niet genoeg grip om opnieuw aan te vallen. Het is jammer, maar ik denk dat we best blij mogen zijn met het tempo dat we hebben en hoe snel we waren vanaf het eerste moment op dit circuit.”

 

Resultaten
Resultaten Tissot Superpole Race
Resultaten Race 2