Title Image

Blog

PATA YAMAHA KLAAR VOOR WORLDSBK-SEIZOENSFINALE OP ESTORIL

  |   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla staat een nieuwe uitdaging te wachten op Circuito Estoril tijdens de achtste en tevens laatste ronde van het herziene 2020 FIM Superbike Wereldkampioenschap in Portugal dit weekeinde.

 

Michael van der Mark en Toprak Razgatlıoğlu willen op Estoril graag hun prijzenkast verder aanvullen voordat het seizoen op zondagmiddag ten einde loopt. Maar, zoals voor bijna iedereen, is Estoril een nieuw circuit voor de twee en voor het team.

 

Beide Pata Yamaha-rijders hebben nog een kans om als derde te eindigen in de eindstand, waarbij Van der Mark de meeste kans hierop maakt. Een goed weekend is daarvoor wel nodig aangezien hij 19 punten achterstand heeft op de nummer drie, Ducati-rijder Chaz Davies.

 

Estoril kenmerkt zich door een lang recht stuk, twee haarspeldbochten, een heuse parabolica-bocht, hoogteverschillen en negen andere bochten met veel inhaalmogelijkheden. In het verleden reden onder andere de Formule 1 en de MotoGP er en recent – twee weken geleden – was het circuit decor voor de eerste 12 uren van Estoril ooit, een endurance-race die op sublieme wijze gewonnen werd door het Yamalube YART Yamaha EWC Official Team.

 

Toen Estoril voor het laatst een WorldSBK-raceweekeinde organiseerde, de seizoensfinale 27 jaar geleden, werd Race 1 gewonnen door Fabrizio Pirovano met zijn Yamaha YZF 750 SP. Het bleek uiteindelijk zijn laatste van in totaal tien SBK-zeges te zijn.

 

Van der Mark en Razgatlıoğlu zijn er op gebrand om de prestatie van ‘Piro’ te herhalen op hun moderne Yamaha R1 superbikes. Maar voordat het zover is, zullen ze eerst Estoril onder de knie moeten zien te krijgen. De eerste mogelijkheden daarvoor zijn op vrijdag 16 oktober tijdens de twee vrije trainingen.

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK Official Team: “Het wordt een spannend weekend, maar ook een vreemd weekeinde voor mij! Allereerst kijk ik er naar uit om naar Estoril te gaan, een compleet nieuw circuit voor ons. Het ziet er heel mooi uit en ik denk dat we het daar heel goed kunnen doen met de R1. Het wordt echter een apart weekend want het zijn mijn laatste races met Yamaha en de Crescent Racing-crew. Het doel voor dit weekend is om vooraan te rijden maar ook om te kijken of we wat punten van Chaz kunnen afsnoepen om zo als derde te eindigen in het kampioenschap. Dat zou een geweldig afscheid zijn! Ik ga daarom alles op alles zetten om dit voor elkaar te krijgen.”