Title Image

Blog

PATA YAMAHA KLAAR VOOR MAGNY-COURS

  |   News Racing

Het Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla is klaar om – onder mogelijk uitdagende weersomstandigheden – te strijden voor de zeges tijdens de zevende ronde van het 2020 FIM Superbike Wereldkampioenschap op Circuit de Nevers Magny-Cours in Frankrijk.

 

Op het circuit van Magny-Cours reed lange tijd de F1 maar het is tegenwoordig één van de bolwerken van het WorldSBK-kampioenschap, met het eerste WorldSBK-weekeinde al in 2003. Dit jaar wordt het sowieso een uniek weekeinde omdat er weer toeschouwers aanwezig mogen zijn bij de races.

 

Na zijn zege op Barcelona is Michael van der Mark er op gebrand om zijn beste klassering op Magny-Cours – tweede in Race 2 vorig jaar en in Race 1 in 2016 – te verbeteren en zo zijn totaal van vijf podiums op Magny-Cours verder aan te vullen.

 

Michael van der Mark: “Ik kijk uit naar Magny-Cours dit weekend. Het is een circuit waar ik altijd goede resultaten op heb behaald en vooral gezien de flow, die we de laatste paar races hebben te pakken, denk ik dat we heel sterk kunnen zijn. Helaas ziet de weersvoorspelling er niet geweldig uit, maar ik denk dat we een goede set-up hebben met de Yamaha R1, zowel in nat als droog. We hoeven ons dus niet veel zorgen te maken en ik kan niet wachten om vrijdag de baan op te gaan.”