Title Image

Blog

Michael van der Mark - Chang

PATA YAMAHA KLAAR VOOR STRIJD IN BURIRAM

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team is klaar om dit weekeinde in Thailand de strijd in het 2018 FIM Superbike Wereldkampioenschap voort te zetten. De tweede ronde wordt verreden op het Chang International Circuit in Buriram. Michael van der Mark behaalde in Australië een dubbele top-10 en is vol vertrouwen dat hij in de hitte en hoge luchtvochtigheidsgraad van Buriram deze resultaten kan verbeteren.

Van der Mark kende een uitdagende start van het seizoen nadat hij – terwijl hij streed voor het podium – problemen kreeg met de banden in Race 1 op Phillip Island. Hij werd daardoor uiteindelijk negende. Ook in Race 2 ging hij voor het podium maar werd na de verplichte pitstop zevende. De 25-jarige Nederlander komt bijzonder graag op het circuit in Buriram waar hij in 2016 op het podium eindigde. Afgelopen jaar werd hij er vierde – in pas z’n derde race met het Pata Yamaha Team – waarna hij helaas noodgedwongen moest opgeven in Race 2. Momenteel staat hij achtste in het kampioenschap met 16 punten.

Het 4,554 kilometer lange Chang International Circuit ligt in de provincie Buriram in het oosten van Thailand, zo’n 400 kilometer van Bangkok en heeft een mix van vloeiende secties, gecombineerd met langzame, technische bochten. Het is het vierde jaar op rij dat het WorldSBK te gast is op Buriram, een circuit dat vooral bekend staat vanwege z’n passionele fans.

Michael van der Mark: “Ik kijk erg uit naar Ronde 2 in Thailand. Natuurlijk, als je alleen kijkt naar mijn resultaten dan is Phillip Island teleurstellend verlopen maar we hebben veel positieve dingen meegenomen van het weekeinde en ik weet zeker dat we veel sterker zullen zijn hier in Thailand. Ik rij hier graag! We hebben tussen Phillip Island en Thailand erg hard gewerkt om er voor te zorgen dat we er meteen bijstaan op vrijdagmorgen en we gaan alles geven voor het best mogelijke resultaat.”