Title Image

Blog

PATA YAMAHA KLAAR VOOR DE LAUSITZRING

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team staat te popelen om na de zomervakantie van het WK Superbike weer in actie te komen. Plaats van handeling is komend weekeinde de Lausitzring in Duitsland waar de negende ronde verreden gaat worden. Michael van der Mark en Alex Lowes hebben in aanloop naar Lausitz twee dagen succesvol getest op Almeria.

Van der Mark is natuurlijk ook vol vertrouwen vanwege zijn zege op Suzuka wat alweer zijn derde overwinning van deze beroemde endurance-race betekende. De 24-jarige Rotterdammer kende verder een veelbelovende eerste seizoenshelft waarin hij onder andere op Misano dertien ronden op kop reed en drie keer een top-4-klassering behaalde. Na een dubbele top-10 op Laguna Seca staat Michael zevende in de WK-tussenstand, met 129 punten en dat zijn er slechts 19 minder dan zijn teamgenoot.

Michael van der Mark: “Ik kan echt niet wachten om weer in actie te komen op de Lausitzring! Het was een drukke zomerstop voor ons, maar het was ongelooflijk om met Yamaha op Suzuka te winnen. Daarnaast hebben we vorige week een positieve test gehad in Almeria en dus kijk ik uit om weer te mogen gaan rijden in Duitsland. Verder ben ik ook blij dat mijn teamgenoot zijn contract heeft verlengd, waardoor we nog een jaar samen racen! De Lausitzring is een ander type circuit en het wordt interessant om te zien hoe de R1 zal presteren op dit circuit. Na al het harde werk dat het team heeft verricht in de zomerstop, ben ik erg enthousiast om weer op de motor te stappen. We hebben in Almeria enkele nieuwe updates getest en we hopen dat dit ervoor zal zorgen dat we de rest van het seizoen kunnen vechten tegen onze concurrenten!”