Title Image

Blog

2017 Laguna Seca voorbeschouwing

PATA YAMAHA KLAAR VOOR LAGUNA

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team van Michael van der Mark en Alex Lowes kan niet wachten om in actie te komen tijdens de achtste ronde van het WK Superbike, dat komend weekeinde verreden wordt op Laguna Seca in Amerika. Beide rijders lieten op Misano zien dat het team grote stappen gemaakt heeft dit seizoen. Van der Mark hoopt in Amerika zijn momentum – dat hem twee vierde plaatsen in de laatste drie races opleverden – vast te houden.

Op Misano lag Michael zelfs lang op kop voordat hij door een bandenprobleem crashte en daardoor geen kans meer had op een mogelijk historische zege. Maar dankzij het sterke optreden in Italië met de R1 vertrekt Michael vol vertrouwen naar Laguna Seca. Van der Mark staat momenteel zesde in de tussenstand met 115 punten, 26 punten achter zijn teamgenoot Lowes.

Michael van der Mark: “Ik denk wel dat we kunnen zeggen dat we een erg sterk weekeinde in Misano hebben gehad. Ondanks de problemen was het een goed evenement en het is duidelijk dat we flinke vorderingen met de R1 maken. Precies daarom gaan we naar Laguna met veel vertrouwen en met een goede basisafstelling van de motorfiets. Laguna Seca is een compleet ander circuit, dus we zijn nieuwsgierig hoe de motor het hier zal doen. Ik heb in ieder geval een goed gevoel met de motor, heb veel vertrouwen en ik voel dat we weer in de top-vijf moeten kunnen eindigen.”