Title Image

Blog

PATA YAMAHA HEEFT PODIUM ALS DOEL IN ASSEN

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team hoopt aankomend weekend in Assen weer terug te keren naar de podiumplaatsen tijdens de vierde ronde van het 2018 Motul FIM Superbike World Championship, nadat zij goede punten scoorden tijdens de vorige ronde op MotorLand Aragon, waar het eerste deel van de enige back-to-back races van het seizoen verreden werd.

Michael van der Mark – die de zesde in het kampioenschap inneemt, drie punten achter zijn teamgenoot – beleeft altijd een speciaal weekend tijdens zijn thuisrace. Na een geweldige tweede plaats die hij behaalde tijdens de tweede race in Buriram, volgden daarna in Aragon twee top vijf finishes en de Nederlander hoopt komend weekend zijn pace voort te zetten om te vechten voor het podium onder het toeziend oog van de Nederlandse fans.

Om voor zijn gepassioneerde thuispubliek op het TT Circuit Assen te rijden is altijd een gedenkwaardige gebeurtenis voor Van der Mark, en na alweer een sterk weekend in Aragon, waar hij twee top vijf finishes op zijn naam zette, voelt hij dat er meer mogelijk is tijdens zijn thuis Grand Prix. De 25-jarige haalde vorig jaar in Race 1 het einde van de race niet maar hij revancheerde zich sensationeel in Race 2, waar hij het publiek op de banken kreeg toen hij zich terug vocht door het veld vanaf de vierde rij voor hij als vierde over de streep kwam. Hij heeft een geweldige reeks op het TT Circuit Assen, inclusief een overwinning in de WorldSSP en drie WorldSBK podiums, een terugkeer naar dat podium is dan ook zijn doel dit jaar. De WorldSSP kampioen van 2014 beleefde een sterke start van dit seizoen en hij neemt dan ook de zesde positie in het kampioenschap in met 67 punten, 18 meer dan vorig jaar rond deze tijd, wat aanduidt dat hij en zijn team in hun tweede seizoen samen zeker progressie hebben geboekt.

Michael van der Mark: “Ik kan echt niet wachten op mijn thuisrace omdat het altijd zo’n speciaal weekend is voor mij, om voor de Nederlandse fans te rijden, en het lijkt erop dat zelfs het weer nu erg goed zal zijn. Ik heb positieve geschiedenis op het TT Circuit Assen en vind het fijn om er te rijden, dus ik hoop de fans en het team te belonen met een goede prestatie. De basis met mijn Yamaha R1 is goed, dus hopelijk kunnen we in Assen nog een stap maken en voortborduren op de pace die we tot nu toe hebben laten zien tot nog toe dit seizoen en gaan vechten voor het podium!”

Michael van der Mark en het Pata Yamaha Official WorldSBK Team zullen het weekend op vrijdag om 9:45 uur beginnen met Free Practice 1, terwijl de kwalificatie op zaterdag om 10:30 uur van start zal gaan alvorens die dag Race 1 om 13:00 uur, en Race 2 op zondag om 13:00 uur van start zullen gaan.