Title Image

Blog

PATA YAMAHA EN VAN DER MARK KLAAR VOOR IMOLA

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team en Michael van der Mark zijn er klaar voor om komend weekend opnieuw de strijd aan te gaan in Imola waar de vijfde ronde van het 2018 Motul FIM Wereldkampioenschap Superbike wordt verreden.

Met een verbluffend dubbel podium en zijn beste WorldSBK weekend tijdens zijn thuiswedstrijd in Assen nog vers in het geheugen, kan Michael van der Mark niet wachten om komend weekend op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola weer op zijn Pata Yamaha R1 te stappen.

Het Pata Yamaha-team en Van der Mark vertrekken naar Italië voor de vijfde ronde van het seizoen en zijn klaar voor de actie na de back-to-back races in Aragon en Assen, plus een bemoedigende tweedaagse privétest in Brno. Lokale held Van der Mark was opgetogen over de gepassioneerde Nederlandse fans op het TT Circuit Assen door in race 1 naar de tweede plaats te stormen – waar hij tevens de snelste ronde van de race liet noteren – en vervolgens een sensationele derde plaats te bemachtigen in race 2. De 36 punten die hij er voor zijn inspanningen verzamelde, zorgden er niet alleen voor dat het zijn beste WorldSBK-weekend was wat resultaten betreft, maar ook dat hij met 104 punten naar de vierde plaats steeg in de kampioenschap. De 25-jarige Nederlander zal in Imola zijn uitstekende 2018 momentum voort te zetten en is van mening dat men er een goede basis set-up heeft voor zijn Pata Yamaha R1 op deze uitdagende baan, het circuit waar hij een jaar geleden respectievelijk de zevende en negende positie wist te scoren in de twee verreden races.

Op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola werd in 1953 voor het eerst een motorrace verreden en is een favoriet circuit voor zowel de supporters als rijders vanwege zijn snelle maar technische karakter. Het 4.936 km lange circuit ligt 40 km ten oosten van Bologna en is vernoemd naar de oprichter van Ferrari, Enzo Ferrari, en zijn zoon Dino. De lay-out van de baan is door de jaren heen aanzienlijk veranderd en het is één van de weinige circuits op de kalender die tegen de klok in wordt verreden. Het huidige circuit bestaat nu uit 22 bochten en combineert hoge snelheid bochten met een aantal uitdagende chicanes en de Tosa Hairpin. Het langste rechte stuk bedraagt slechts 358m.

 

Michael van der Mark: “Na een goed raceweekend in Assen en een positieve test in Brno, kijk ik echt uit naar Imola. Het zal interessant zijn om te zien hoe de fiets er zal werken, want Imola is een heel ander circuit dan de banen waar we dit jaar al geweest zijn, maar ik denk dat het basispakket van de YZF-R1 ook goed moet zijn voor een circuit als Imola!”

 

Om voort te bouwen op hun bemoedigende start in 2018 en na een de uitstekende prestaties tijdens de Brno-test, zal het Pata Yamaha Official WorldSBK Team vrijdag om 09.45 uur (CEST) lokale tijd van start gaan op het historische circuit met hun eerste vrije training. De twee wedstrijden zullen zoals gebruikelijk zaterdag en zondag plaatsvinden om 13:00 uur.