Title Image

Blog

PATA YAMAHA BOEKT VEEL PROGRESSIE IN PORTIMAO

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team heeft gisteren een succesvolle tweedaagse test op Portimao afgesloten. Met in totaal 334 ronden werd de uitstekende opbouw richting de start van het 2018 FIM Superbike Wereldkampioenschap versterkt. Michael van der Mark eindigde als vierde nadat hij de hele test met de snelsten mee kon komen. In totaal klokte hij 164 ronden en noteerde daarbij een 1:42.028 als beste tijd.

Eerder had het Pata Yamaha-team al een positieve tweedaagse test op Jerez gehad en ze wisten dus het fantastische momentum perfect vast te houden tijdens twee zeer drukke testdagen op Portimao.

Van der Mark eindigde in Portimao – het circuit waar hij zijn eerste Yamaha-podium behaalde in 2017 – de zondag met een 1:42.218 en wist daar op maandag nog een paar tienden vanaf te rijden. Goed voor de vierde plaats op slechts 0.543 van de snelste man. Nog veel indrukwekkender was dat hij die beste tijd zette op racebanden omdat Michael zich richtte op zijn racesnelheid en zijn racetime terwijl hij ook nog bezig was met een aantal updates aan zijn Pata Yamaha R1.

De volgende test voor het Pata Yamaha WorldSBK Team is op Phillip Island, van 18 tot en met 20 februari. Die test geldt als voorbereiding op de openingsronde van het 2018 WorldSBK-kampioenschap op hetzelfde circuit van 22 tot en met 24 februari.

Michael van der Mark: “We hebben hier in Portimao twee hele positieve dagen gehad! De eerste dag was zelfs erg goed en op de tweede dag wisten we ons nog te verbeteren, dus ik ben heel blij met alles. We hadden een aantal belangrijke dingen te testen en we probeerden daarnaast verschillende instellingen en we vonden enkele echt goede oplossingen en daarbij waren we ook erg snel en constant. Ik ben erg blij met mijn race-ritme; ik reed mijn snelste tijd op racebanden en zelfs met gebruikte banden waren we een stuk sneller dan we hier ooit eerder waren. Ik ben echt blij! Ik voel me goed op de motor en ik kan niet wachten om op Phillip Island terug op de R1 te stappen!”