Title Image

Blog

Michael van der Mark - Chang

PATA YAMAHA BOEKT VEEL PROGRESSIE OP VRIJDAG IN BURIRAM

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team kende vandaag een veelbelovende start van de tweede ronde van het 2018 Motul FIM Superbike Wereldkampioenschap in Thailand, waar de top-10 uiteindelijk binnen een halve seconde stond. Michael van der Mark maakte veel indruk – ondanks de hitte en hoge luchtvochtigheidsgraad – en eindigde als zevende, slechts 0.242 seconde van de snelste rijder.

Van der Mark wist zich in elke sessie te verbeteren. In VT1 noteerde hij dankzij een 1:34.765 een twaalfde tijd, maar in VT2 verbeterde hij zich met zeven tienden en eindigde als vijfde (1:34.068). In de laatste sessie van de dag reed Michael, na een aantal aanpassingen aan zijn Pata Yamaha R1, nog een halve seconde van zijn tijd af. Goed voor de zevende plaats en automatische kwalificatie voor SP2 op zaterdag.

Michael van der Mark: “Ik ben erg blij met hoe vandaag gelopen is. We begonnen vrij solide vanmorgen maar bleven ons telkens verbeteren en het was duidelijk wat we nodig hadden voor de tweede sessie. We waren vooral op zoek naar grip aan de achterkant, alleen vonden we dat niet echt. Daarom veranderenden we veel en toen vonden we wel de grip en werd ik steeds sneller. Ik voelde mij vrij goed, maar had het gevoel dat we nog een paar kleine aanpassingen moesten doen. Met die kleine aanpassingen maakte ik een met gebruikte banden een langere run en was ik nog steeds snel en dat is een goed teken voor de race. Ik ben ook blij dat ik aan het einde nog een aantal echt snelle ronden kon rijden en we kijken uit naar morgen. We kunnen nog iets aanpassen en met de tijden zo dicht bij elkaar moet het een uitdagende race worden!”

Resultaten
Vrije Training 1
Vrije training 2
Vrije training 3
Superpole-deelnemers