Title Image

Blog

PATA YAMAHA 1-2 OP VRIJDAG IN BARCELONA

  |   News Racing

Het Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla kende vandaag een zeer competitieve start van het allereerste FIM Superbike Wereldkampioenschaps-raceweekeinde in Barcelona. Toprak Razgatlıoğlu en Michael van der Mark gaven het team zelfs een 1-2, waarbij ze met de Pirelli’s SCO’s de snelste tijden noteerden in FP1. In de middagsessie zat een tijdsverbetering er niet in vanwege een natte baan.

 

Omdat Barcelona nieuw op de kalender is, reden Razgatlıoğlu en Van der Mark in FP2 respectievelijk toch nog 17 en 14 ronden. Op zoek naar een goede regenafstelling en om het leren kennen van een nat Barcelona, voor het geval het ook morgen regent.

 

Die kans is vooral in de ochtend best groot en kan zorgen voor een uitdagende laatste vrije training, om 9.30 uur, en Superpole (start 11.00 uur). De eerste FIM Superbike Wereldkampioenschapsrace ooit op Circuit de Barcelona-Catalunya wordt waarschijnlijk onder droge omstandigheden verreden en start om 14.00 uur.

 

Michael van der Mark: P2 – 1’42.309: “Ik ben echt blij met de eerste dag hier in Barcelona. De omstandigheden waren anders dan tijdens de test maar ik voelde mij meteen heel goed op de motor en de veranderingen die we tijdens FP1 hebben aangebracht waren allemaal positief. De motorfiets is ook heel anders dan tijdens de eerste test, dus het was echt interessant om te zien hoe de R1 presteerde. Ik was erg blij met hoe snel we vanmorgen waren en ook met een gebruikte band hadden we een heel goed tempo. In mijn snelle ronde had ik een klein moment, maar zelfs met dat moment was FP1 geweldig. FP2 was nat, dus ik wachtte even om te zien hoe de baancondities waren voordat ik met de motor op pad ging en om eerlijk te zijn voelde ik mij heel comfortabel. Ik boekte elke ronde vooruitgang en uiteindelijk probeerden we een andere afstelling voor deze omstandigheden, maar de baan droogde erg snel op. Ik ben blij met mijn motorfiets, blij met FP1 en ik denk dat het waardevol was om in FP2 te rijden.”