Title Image

Blog

Jerez voorbeschouwing 2015

PATA HONDA TERUG IN ACTIE DIT WEEKEINDE

  |   News Racing

Na een extra lange zomerstop van bijna zeven weken, gaat het 2015 WK Superbike-seizoen komend weekeinde verder op het Spaanse circuit van Jerez. Pata Honda-rijders Michael van der Mark en Sylvain Guintoli kijken erg uit om weer te kunnen racen met de Honda CBR1000RR Fireblade SP. Tijdens de laatste race op Sepang kwam Van der Mark sterk voor de dag, al stokte de progressie in de eerste manche kortstondig door een elektrisch probleem. In de tweede manche pushte de 22-jarige Rotterdammer echter naar een knappe vijfde plaats en staat daardoor zevende in de tussenstand, vlak achter zijn teamgenoot. Van der Mark heeft in de zomer hard getraind en veel gereden met zijn Honda CRF450R-crossmotor om zo scherp als mogelijk te blijven.

Jerez is een stuk krapper en technischer dan Sepang. Het 4,423 kilometer lange circuit in Andalusië werd gebouwd in 1985 en sinds 2013 maakt het weer deel uit van de SBK-kalender.

Michael van der Mark: “Natuurlijk heb ik bijzondere gevoelens met Jerez omdat ik er vorig jaar de WK Supersport-titel won op de CBR600RR. Het eerste jaar in het Superbike heeft wisselende resultaten opgeleverd, met goede klasseringen maar ook een paar technische problemen die het zeker niet gemakkelijker maakte op sommige momenten. Mijn monteurs hebben sinds Sepang erg hard gewerkt om het probleem op te lossen. Het was een erg lange pauze voor ons, maar ik ben blijven trainen en heb ook nog gecrosst. Ik ben daardoor klaar voor Jerez en kan niet wachten om weer op de CBR te springen. Sylvains resultaten op Sepang, niet het beste circuit voor ons, hebben laten zien dat de motor goed is, dus we zijn optimistisch voor dit weekeinde.”