Title Image

Blog

2014 Imola - Michael van der Mark

PATA HONDA 1-2 OP IMOLA

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft vandaag een schitterende tweede plaats behaald tijdens de vierde ronde van het WK Supersport op Imola in Italië. Pata Honda-teamgenoot Lorenzo Zanetti won zijn eerste WK Supersport-race en deed dat, net als Van der Mark twee weken geleden op Assen, in zijn thuiswedstrijd. Van der Mark moest na een lastige kwalificatie starten vanaf de zesde plaats en wist zich vervolgens knap naar voren te werken. Uiteindelijk kwam hij twee seconden na Zanetti over de streep. De Rotterdammer leidt nu het WK Supersport-kampioenschap met hetzelfde puntentotaal als Florian Marino, die vandaag als derde eindigde.

 

Michael van der Mark: “Vandaag was echt goed. We hebben een aantal dingen geprobeerd in de warm-up en dat pakte heel goed uit. Daardoor keek ik erg uit naar de race. De start was oké, maar ik was een beetje te snel met de koppeling en verloor enkele plaatsen. In de eerste ronden was het moeilijk om andere rijders te passeren en maakte ik bovendien een aantal fouten. Ook de wind was vrij sterk en ik moest de rempunten een beetje veranderen. Vanaf het moment dat ik op de derde plaats lag, kon ik dezelfde tijden als Kenan Sofuoglu en Lorenzo rijden. Helaas moest Kenan opgeven, maar om samen met Lorenzo tijdens de thuisrace van Pata op het podium te staan, was ongelooflijk!”

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): “Tijdens een heel goede warming-up wisten we iets te vinden waarmee Michael vooruit kon. Hij moest komen vanaf de zesde plaats maar wist zich toch naar de tweede plek te rijden en leidt nu het kampioenschap. Het is voor het Supersport-team echt een dag om niet te vergeten!”