Title Image

Blog

Michael van der Mark - Phillip Island

P9 VOOR VAN DER MARK TIJDENS OPENINGSDAG OP PHILLIP ISLAND

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft de eerste twee vrije trainingen van 2019 op Phillip Island als negende afgesloten. Beide oefensessies van 50 minuten lang werden vandaag verreden in koele maar droge omstandigheden, waarbij de wind voelbaar aanwezig was op met name het zuidelijke deel van het Australische circuit. Van der Mark gebruikte de eerste vrije training van vanochtend om de set-up van de eerdere test te bevestigen, voordat hij een racesimulatie reed om het uithoudingsvermogen van de achterband te evalueren.

Van der Mark wist vanmiddag zijn rondetijd te verbeteren in de koelere omstandigheden, maar worstelde met buitensporige bandenslijtage tegen het einde van zijn lange runs. Michael zal daarom vanavond met zijn team alle data doornemen om ervoor te zorgen dat er minder stress op de achterband komt, een bekend probleem op het vrij ruwe asfalt van Phillip Island.

Gecombineerde Vrije Trainingen na VT2

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P9 – 1’31.049: “Het was vandaag lastig en dat is best een beetje raar omdat we de tweedaagse test op dinsdag met een goed gevoel hebben afgerond, maar vanmorgen was het gevoel niet hetzelfde. Ondanks zeer vergelijkbare omstandigheden. Vanmiddag hebben we eerst twee korte runs gedaan om twee verschillende set-upopties te testen voordat we het uithoudingsvermogen van de achterband hebben getest tijdens een racesimulatie. Ik voelde mij tijdens de lange run goed op de motorfiets en had veel zelfvertrouwen, maar er zijn nog een aantal dingen die we moeten verbeteren, vooral als we de achterband over de volledige raceafstand willen laten werken.”