Title Image

Blog

P8 VOOR VAN DER MARK IN RACE 1 OP LAGUNA SECA

  |   News Racing

Michael van der Mark kampte zaterdag tijdens de eerste WorldSBK race van de achtste ronde van het 2018 MOTUL FIM Superbike World Championship op Laguna Seca met een gebrek aan grip. De Nederlander vocht echter hard vanaf de negende plaats op de grid om uiteindelijk als achtste over de streep te komen.

Michael van der Mark vond het moeilijk om een goede set-up te vinden met zijn R1 op vrijdag in Laguna en moest zaterdag deelnemen aan SP1 nadat hij FP3 als elfde afsloot op de gecombineerde tijdenlijst. Vastberaden om van de extra tijd te kunnen profiteren en er voordeel uit te halen, nadat hij FP4 als tiende eindigde, was de 25-jarige Nederlander de snelste rijder in SP1 met een 1:23.649. Daarna kwalificeerde hij zich als negende voor de race door zich te verbeteren naar een 1:23.253 in SP2 terwijl hij een kans om zich nog meer te verbeteren aan zijn neus voorbij zag gaan dankzij gele vlaggen in de Corkscrew.

In de race ging Van der Mark zoals vaak erg snel van start en ging als zevende de eerste bocht in. Strijdend in het veld viel hij terug naar P8 omdat hij tijdens de openingsronden weinig grip had met zijn R1. Toen de race vorderde bleef hij gefocust en verkleinde hij het gat naar de rijders voor hem. In ronde 19 was hij goed op stoom en kwam hij steeds dichter bij Sykes op P7, die 2,5 seconden voor hem reed. Druk zettend in het laatste deel van de race kwam hij tot aan het achterwiel van Sykes, maar kwam vervolgens net te kort om er voorbij te gaan waardoor P8 het maximaal haalbare was.

Met dit resultaat blijft Van der Mark derde in het kampioenschap met 204 punten, 21 achter Chaz Davies op P2. Race 2 zal hij gaan beginnen vanaf de vijfde plek.

Michael van der Mark: “Vandaag was moeilijk. We konden het goede gevoel op vrijdag niet vinden en we dachten dat we in SP1 een doorbraak hadden maar tijdens de race had ik geen grip bij het in- en uitgaan van de bochten. Richting het einde van de race dacht ik Tom nog in te kunnen halen, omdat hij het ook moeilijk had, maar er waren nog onvoldoende ronden meer te rijden. Het is natuurlijk een teleurstellend resultaat, vooral omdat we de laatste tijd zo competitief zijn, maar we gaan de data bestuderen die we verzameld hebben en morgen vechten we er weer voor.”

Het Pata Yamaha Offical WorldSBK Team en Van der Mark komen op zondag weer in actie om 10:30 uur lokale tijd voor de Warm-up, gevolgd door Race 2 om 14:00 uur.