Title Image

Blog

P6 EN P8: MICHAEL VAN DER MARK IS DE BEST GEKLASSEERDE BMW-RIJDER OP ZONDAG IN MAGNY-COURS

  |   News Racing

Het achtste raceweekend van het FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK) 2021 op Magny-Cours (FRA) eindigde zondag met de Superpole-race en Race 2. De dag begon met de warming-up, waarin Michael van der Mark negende werd.

 

Daarna volgde de Superpole-race. Van der Mark baande zich in die wedstrijd geleidelijk een weg naar voren en lag halverwege vijfde, voordat hij een positie verloor. De Nederlander eindigde de sprint van tien ronden op de zesde plaats, waardoor hij zondagmiddag op de tweede startrij voor Race 2 stond.

 

Van der Mark kende een sterke start in Race 2 en bevond zich korte tijd op de vierde plaats, maar viel terug naar de zesde plek in ronde zes nadat hij werd geraakt door een concurrent terwijl hij streed om de vierde positie. De Nederlander kon daarbij maar net een crash voorkomen. Michael toonde vervolgens veel vechtlust om terug te knokken, maar was niet meer in staat om aan te vallen in de tweede helft van de wedstrijd. Van der Mark zakte uiteindelijk terug naar de achtste plaats, een positie die hij tot aan de finish vasthield.

 

Michael: “De Superpole-race vanmorgen was goed. Ik had een goed tempo en had een goed gevoel met de motorfiets. Ik miste wel net een of twee tienden om zo bij Scott Redding te kunnen blijven en voor de vierde plaats te strijden. Ik had door de Superpole-wedstrijd vertrouwen voor de hoofdrace en had ook een sterke start, maar na een paar ronden werd het lastiger. Ik had enkele momenten met een aantal rijders en verloor daarbij veel tijd, maar op dit moment is het pakket gewoon net niet goed genoeg om in elke bocht met de andere coureurs de strijd aan te gaan. In sommige bochten verliezen we daarvoor te veel tijd.”