Title Image

Blog

P11 VOOR VAN DER MARK IN WORLDSBK RACE 1 OP MOTORLAND ARAGON IN SPANJE

  |   News Racing

BMW Motorrad WorldSBK Team-rijder Michael van der Mark heeft vandaag met de nieuwe BMW M 1000 RR een elfde plek behaald in de eerste WorldSBK-race van 2021, op MotorLand Aragon. Van der Mark startte vanaf P15. In de vrije training van vanochtend kon Van der Mark maar één getimede ronde rijden omdat er een CAN-Bus-storing optrad in het meegeleverde bandenspanningscontrolesysteem TMPS, verplicht gesteld door de FIM. Een stroring die niet onmiddellijk kon worden vastgesteld. Van der Mark klom al vroeg in de race op naar de elfde plaats en kwam uiteindelijk ook op deze positie over de finish.

 

“We hadden vanmorgen echt pech en we verloren veel tijd omdat we een probleem hadden met de motorfiets. Aan het einde hebben de jongens het kunnen oplossen en kon ik één ronde rijden in FP3, maar ik had meer ronden nodig na het tijdverlies van gisteren. De Superpole was niet zo slecht, maar het was de eerste keer met een kwalificatieband voor mij en de motor veranderde veel, dus daar moet je aan wennen. In de race had ik een prima start en de eerste paar ronden voelde ik mij erg sterk, maar op een bepaald punt van de baan verloor ik te veel. Slechts een bepaalde sector. Dat was zonde, want toen ik meer begon te pushen werd de voorband te veel belast en begon ik tijd te verliezen. Over het algemeen gezien was het belangrijk om eindelijk veel ronden te kunnen rijden en daar kunnen we veel van leren. Morgen is een nieuwe dag en met alle informatie die we nu hebben, moet het beter gaan.”