Title Image

Blog

2016 Jerez zondag

OPNIEUW STERK OPTREDEN VAN VAN DER MARK IN JEREZ

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft de Spaanse ronde van het WK Superbike afgesloten met een goede zesde plaats op ‘Circuito de Jerez’. De Honda WorldSBK-rijder behield zijn positie bij de start en wist vervolgens een aantal rivalen in te halen. In de tiende ronde vond hij de aansluiting bij Lowes en Guintoli in strijd voor plaats vijf. Nadat hij zich eerst promoveerde naar de zesde plek zette hij alles op alles om zijn voormalige teamgenoot bij te halen. Dankzij een erg snelle laatste ronde kwam hij bij het passeren van de finish nog knap tot op slechts 0,5 seconde van de vijfde plaats.

Michael van der Mark (6e) “Om eerlijk te zijn, ben ik redelijk teleurgesteld na de race van vandaag. Vanmorgen probeerden we in de warming-up iets met de motor. Ik was er zeker van dat het ons kon helpen tijdens de race, ook al leek dat er niet op in de warming-up. Mijn start was goed, maar helaas had ik een klein elektronisch probleem wat mij veel posities kostte. Mijn racesnelheid was zeker niet uitmuntend, maar zeker ook niet slecht. In de slotfase reed ik hetzelfde tempo als de podiummannen en ik kon ze in de verte zien. Ik ben zeker niet blij, omdat ik weet dat ik dichterbij het podium had kunnen komen. Maar nu moeten we uitzoeken wat er gebeurde en ons voorbereiden op het laatste raceweekend van 2016.”

Met enkel nog de races in Qatar op het programma staat Van der Mark vierde in het kampioenschap, 27 punten voor Nicky Hayden die vijfde staat.