Title Image

Blog

OPNIEUW PODIUM VOOR VAN DER MARK IN PORTIMAO

  |   News Racing

Michael van der Mark is zaterdag het laatste deel van zijn FIM 2018 FIM World Superbike Championship campagne goed begonnen. De Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur scoorde in Portimâo een prachtige derde plaats in race 1 in Portimão.

Van der Mark kwalificeerde zich zaterdagmorgen op slechts 0,2 sec van de pole als vijfde waarmee hij zich een goede uitgangspositie verwierf voor de eerste race van het weekend. De temperatuur op de baan was aanzienlijk gestegen tegen de tijd dat de coureurs op de startgrid stonden, met als gevolg dat de grip achter steeds moeilijker te vinden was. Van der Mark wist echter in de eerste helft van de wedstrijd op de vierde plaats rijdend een snel en constant tempo aan de dag te leggen, voordat hij naar de derde plaats kwam nadat de voor hem rijdende Lorenzo Savadori ten val kwam.

Van der Mark blijft met 264 punten derde in de tussenstand van het kampioenschap, maar met de podiumplaats van vandaag verkleinde hij het verschil met Chaz Davies op de tweede plaats tot slechts 27 punten.

Michael van der Mark: “Ik ben heel blij met de derde plaats van vandaag. Het begon in Superpole, waar we in staat waren om de motor aanzienlijk te verbeteren en op, slechts 0,2 seconde van de poleposition, P5 veilig te stellen. Maar vanaf het begin van de race worstelde ik een beetje met de grip achter. Dat is iets waar we vanavond naar moeten kijken, dit om te zien of we een verbeteringen kunnen vinden voor morgen, maar we kunnen vandaag tevreden zijn met het podium. Nu moeten we hard werken voor de tweede race van morgen, waarbij ik hoop dat we weer een podiumplaats kunnen scoren, maar dit keer zullen we wel vanaf de derde startrij aan de race moeten beginnen.”

Van der Mark heeft er alle vertrouwen in dat hij morgen een goed resultaat neer kan zetten in race 2, die later dan gebruikelijke tijd om 15.15 uur plaatselijke tijd van start gaat.