Title Image

Blog

OPNIEUW INDRUKWEKKENDE PRESTATIES VOOR VAN DER MARK OP DONINGTON PARK

  |   News Racing

Michael van der Mark zorgde ook vandaag op Donington Park voor verbazing door twee keer binnen de top-10 te eindigen, ondanks dat hij nog geen twee weken geleden geopereerd werd aan zijn geblesseerde pols. De Pata Yamaha-coureur werd vanochtend achtste in de Sprintrace en eindigde vanmiddag eveneens op een achtste plaats in Race 2. In de sprintrace werkte Michael zich gestaag door het veld tot de race werd gestopt met nog drie ronden te gaan vanwege olie op de baan in de Melbourne Hairpin. Michael had vervolgens een goede start in Race 2, maar kwam direct onder druk te staan omdat hij worstelde met de grip aan de achterkant. Halverwege de race passeerde hij Chaz Davies op de Ducati en lag toen achtste, een positie die hij vasthield tot aan de finishvlag.

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P8 – WK-tussenstand 3e – 206 punten: “We hebben na de Sprintrace een wijziging aan de motor doorgevoerd en ik denk dat we misschien een klein beetje in de verkeerde richting zijn gegaan daarmee. Vanaf het begin worstelde ik met de grip aan de achterkant en ik kon de nieuwe band niet zoals alle anderen gebruiken. Ik had wel een goede start, maar viel snel terug en ik kon er niet veel aan doen. Ik had uiteindelijk een goed tempo, maar ik had graag harder willen pushen. Gezien de blessure moeten we blij zijn met de punten die we dit weekend hebben gescoord. Maar als coureur weet ik dat als ik de grip had, ik met Alex en de andere jongens had kunnen vechten. De pols was veel beter dan ik dit weekend verwachtte, dus nu kan ik met enig vertrouwen uitkijken naar Laguna.”

 

Resultaten
Superpole Race
Race 2