Title Image

Blog

MOEILIJKE ZONDAG VOOR HET BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM IN BARCELONA

  |   News Racing

De WorldSBK-zondag op Barcelona is voor het BMW Motorrad WorldSBK Team overschaduwd door een zware crash van Tom Sykes (GBR) in Race 2. Sykes werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controle, nadat uit eerste onderzoek in het Medisch Centrum bleek dat hij een hersenschudding had opgelopen. Michael van der Mark werd in de tweede race negende.

 

Het BMW Motorrad WorldSBK Team had vanochtend ook al tegenslag in de Superpole-race. Van der Mark viel in de eerste ronde en nam Sykes mee de grindbak in. Na drie ronden werd de race stilgelegd na weer een ongeval. Volgens de reglementen mocht echter geen van de twee BMW Motorrad WorldSBK Team-rijders meer deelnemen aan de herstart.

 

Aan het begin van de tweede race viel Sykes en werd vervolgens aangereden door een andere rijder. De race werd direct stilgelegd en pas na enige vertraging volgde een herstart. Van der Mark kwam uiteindelijk als negende over de streep. Het WorldSBK reist nu af naar Jerez de la Frontera in Zuid-Spanje, waar komend weekend de tiende ronde van het seizoen verreden wordt.

 

Michael: “In de Superpole-race vanmorgen maakte ik een fout. Ik probeerde Tom in te halen, maar ik ging te hard, crashte en pushte Tom het grind in. Het was een domme fout en het spijt mij echt voor het team. In race twee had ik een redelijke start, maar helaas werd de wedstrijd stilgelegd vanwege de crash van Tom. Ik hoop echt van harte dat hij in orde is. Na de herstart worstelde ik met de motor, zowel op het gebied van remmen als grip, dus het was een lange en moeilijke race. We moeten zien te ontdekken waarom dit gebeurde bij veranderende baanomstandigheden. Uiteindelijk hebben we wel wat punten gescoord en volgende week hebben we gelukkig weer een kans.”