Title Image

Blog

Zondag Donington Park 2015

MOEILIJKE RACEDAG VOOR VAN DER MARK

  |   News Racing

Pata Honda-rijder Michael van der Mark kijkt terug op een lastige racedag op Donington Park in Engeland tijdens de zesde ronde van het WK Superbike-kampioenschap 2015. De Rotterdammer crashte in de eerste race en moest in de tweede manche na twee van de 23 ronden opgeven vanwege een technisch probleem. Over iets minder dan twee weken staat de zevende ronde gepland op Autodromo Internacional do Algarve vlakbij Portimao in Portugal. Van der Mark en zijn team gaan dan weer op zoek naar verdere vooruitgang met de CBR.

Michael van der Mark (DNF & DNF): “Er is niet zo heel veel te zeggen omdat dit weekeinde het meest teleurstellende is geweest voor mij op een Superbike. Ik voelde dat we in elke sessie vooruitgang boekte, uitgezonderd de Superpole waarin het niet lukte om het maximale uit de kwalificatieband te halen. Dat gaf mij behoorlijk wat werk omdat ik daardoor ver naar achter op de grid stond. Daarom pushte ik hard in de eerste race, maar in mijn poging om een paar plaatsen goed te maken, crashte ik. Ik weet niet precies wat het probleem was in de tweede manche, maar het was iets technisch met de voorkant waardoor ik niet verder kon rijden. Erg jammer, maar we zullen leren van deze problemen zoals we altijd doen. Nu ga ik mij richten op Portugal.”