Title Image

Blog

MICHAEL VAN DER MARK BLINKT VRIJDAG UIT OP ZONNIG ASSEN

  |   News Racing

Michael van der Mark en het Pata Yamaha Official Yamaha Official WorldSBK Team kenden vrijdag een geweldige start van de vierde ronde van het 2018 Motul FIM Superbike World Championship op een warm en zonnig Assen. Het is voor Michael van der Mark altijd een speciale gelegenheid om voor zijn gepassioneerde thuispubliek te rijden. Hij gaf de fans dan ook reden tot feestvieren door als eerste te eindigen met een 1:35.156.

Michael van der Mark zette zich op de kaart voor de gepassioneerde Nederlandse fans die vrijdag het TT Circuit Assen bezochten op een uiterst zonnige dag met baantemperaturen die stegen tot 37 graden. De 25-jarige Rotterdammer was permanent in de top drie te vinden en had een knallende start nadat hij de eerste vrije training als tweede afsloot.

Tijdens FP2, waar hij o.a. aandacht besteedde aan de banden slijtage, focuste van der Mark zich op het gebruiken van de harde band en liet hij consistentie zien, met iedere ronde in de 1:36. In FP3 completeerde de WorldSSP kampioen van 2014 een long run en werkten hij en het team aan de race pace op de raceband, voor hij aan het einde van de sessie weer naar buiten ging en een goede 1:35.156 op de klok zette. Blij met het verzette werk, gaat van der Mark met vertrouwen de zaterdag in en denkt hij dat het mogelijk is om op zaterdag de strijd aan te gaan voor de voorste plekken tijdens SP2 en Race 1.

Michael van der Mark: “Ik ben erg blij met vandaag, ik heb genoten en het team en de machine hebben goed werk verricht! We zijn vanmorgen meteen met een goed gevoel begonnen, we hadden wat kleine punten die verbeterd moesten worden, dus ik was blij met R1 vanaf het begin. Toen probeerden we nog een grip probleem te verbeteren en we hebben een goede oplossing gevonden maar we besloten om alleen de harde band te gebruiken om te zien hoe dat zou werken dus de tweede sessie was niet de beste. Hoe dan ook, we wisten dat we dat we in FP3 nieuwe banden zouden steken dus deed ik een long run en voelde me goed. Ik verloor wat tijd op sommige stukken maar aan het einde wisten we ons, na wat aanpassingen, te verbeteren. Hierna gingen we voor een snelle ronde en ik was verrast met de tijd. Daarnaast ben ik heel  blij dat we de vrijdag als eerste hebben afgesloten.”

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team gaat zaterdag verder met de actie tijdens de vierde ronde van het 2018 WorldSBK kampioenschap op Assen als om 8:45 uur de vierde vrije training op het programma staat, waarna SP2 start om 10.55 uur en de lichten voor de 21 ronden durende Race 1 om 13.00 uur op groen gaan.

 

Gecombineerde rondetijden vrijdag op het TT Circuit Assen