Title Image

Blog

Michael van der Mark

MICHAEL VAN DER MARK NAAR PATA YAMAHA OFFICIAL WORLDSBK TEAM

  |   News Racing

Yamaha Motor Europe is verheugd te kunnen melden dat Michael van der Mark, samen met huidig coureur Alex Lowes, komend jaar uit gaat komen voor het Pata Yamaha Official WorldSBK Team in het MOTUL FIM Wereldkampioenschap Superbike. Van der Mark heeft ondanks dat hij nog maar 23 jaar oud is, al veel successen geboekt. Zo werd hij Europees Superstock 600-kampioen in 2012 en Wereldkampioen Supersport in 2014. In het WK Superbike staat na anderhalf seizoen de teller al op acht podiums en één pole position, mede dankzij zijn volwassenheid, snelheid en honger naar succes. Met die geweldige drive tot succes past de Rotterdammer perfect bij Lowes en de YZF-R1 en dat geeft Yamaha de beste mogelijkheden om vanaf de eerste race in 2017 te strijden voor overwinningen.

Michael van der Mark: “Ik kijk ongelooflijk uit naar deze nieuwe uitdaging met Yamaha. Tijdens het debuutjaar van de R1 is meteen duidelijk geworden dat er heel veel potentie in de motor zit. Ik ben daarom vol vertrouwen dat, met verdere ontwikkeling van de R1 en de volledige ondersteuning van Yamaha en het team, ik volgend jaar het juiste pakket heb om voor de WK Superbike-titel te strijden. Het is nooit een gemakkelijke beslissing om een team en een fabrikant te verlaten na zoveel succesvolle jaren. Ik zal ze altijd dankbaar blijven voor hun steun en zal het maximale geven in de resterende races van dit seizoen en ga daarin voor zoveel mogelijk podiums.”

Eric de Seynes (Yamaha Motor Europe Chief Operating Officer): “Yamaha’s verbondenheid met het Wereldkampioenschap Superbike is in 2016 begonnen en nu kijken we er naar uit om de vruchten te plukken van ons comeback-jaar, samen met onze ongelooflijk sterkte partner Crescent, zodat we kunnen strijden voor topposities. We zijn daarom erg verheugd met de komst van Michael naar Yamaha in 2017. Hij is pas 23 maar heeft al een wereldtitel behaald en kan strijden aan kop van het WorldSBK en dat is zeer indrukwekkend te noemen. De keuze voor Van der Mark en Alex Lowes geeft bovendien perfect onze filosofie weer: twee jonge coureurs die de mogelijkheden hebben om te strijden voor zeges in het WorldSBK en de potentie hebben om verder te kunnen groeien binnen Yamaha. Op deze manier wil Yamaha het WK Superbike gebruiken als een platform waarin ze zowel de racespirit van de op productie gebaseerde YZF-R1 kunnen laten zien alsook jonge rijders kunnen laten door groeien. Michael past perfect in deze filosofie en daarom kijken we erg uit naar zijn komst.”