Title Image

Blog

2016 Laguna Seca zondag

VAN DER MARK ZEVENDE IN TWEEDE RACE OP LAGUNA SECA

  |   News Racing

Michael van der Mark is tijdens de ingekorte tweede race van de negende ronde van het WK Superbike als zevende geëindigd. Doordat de Rotterdammer zaterdag vierde werd op Laguna Seca, staat hij in de tussenstand op een gelijk aantal punten met Giugliano, terwijl teamgenoot Nicky Hayden zesde is met twaalf punten minder.

De oorspronkelijke race werd al na vijf ronden door een spectaculaire crash van Pawel Szkopek stilgelegd. Van der Mark lag op dat moment negentiende nadat hij gedurende de openingsronde onderuit ging in de Corkscrew. Gelukkig kon hij desondanks zijn race op de Honda CBR1000RR Fireblade SP snel vervolgen. De nieuwe wedstrijd ging over 21 ronden, maar Van der Mark had maar één ronde nodig om van negentien naar tien te komen. Daarna vond hij aansluiting bij de groep die streed om de vierde plaats. Door beide Yamaha’s voor te blijven, eindigde de Rotterdammer dit duel op plek zeven.

Het team gaat nu terug naar het hoofdkwartier in Nieuwleusen, terwijl Van der Mark en Hayden doorvliegen naar Japan om zich voor te bereiden op de Acht uren van Suzuka die van 29 tot en met 31 juli verreden wordt. Half augustus staat er voor de twee rijders en het Nederlandse team ook nog een tweedaagse test op de Lausitzring geplant. Van 16 tot en met 18 september vindt op datzelfde circuit de volgende race van het WK Superbike plaats.

Michael van der Mark (7e): “Er gebeurde iets bij de eerste start want de lichten gingen uit en weer aan en dat zorgde voor best wel wat chaos. Ik wilde zo snel als mogelijk naar voren, maar toen ik Camier voorbij probeerde te steken bij de Corkscrew remde ik te hard en verloor de achterkant. Het was best een beetje eng, maar gelukkig wist ik een gaatje te vinden tussen de rijders en voorkwam zo een aanrijding. Daarna probeerde ik zoveel mogelijk te herstellen en daarbij hielp de rode vlag veel. Ik had een goede herstart van achterop de grid en zat bij de top-10 na de eerste ronde. Ik wilde meer goedmaken, alleen helaas was het gevoel met de motor niet hetzelfde als zaterdag. Ik kon het gat nog net dichtrijden maar dat was het. Terugkijkend moeten we echter tevreden zijn met onze zevende plaats en met hoe het weekeinde verlopen is.”