Title Image

Blog

Imola Saturday 2016

VAN DER MARK ZEVENDE IN OPENINGSRACE OP IMOLA

  |   News Racing

Michael van der Mark is vandaag als zevende geëindigd tijdens de achttien ronden tellende openingsrace op Imola’s ‘Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari’. Eerder vandaag wist Van der Mark zich succesvol door Superpole 1 te werken en eindigde in Superpole 2 als elfde. De wedstrijd begon met een kleine vertraging door een crash in het achterveld tijdens de opwarmronde. Gedurende het begin van de race behield Van der Mark zijn startpositie om zich vervolgens steeds verder naar voren te rijden. In de voorlaatste ronde wist de Rotterdammer zijn teamgenoot Nicky Hayden te passeren en werd zo zevende.

Michael van der Mark (7e): “Vanmorgen begonnen we met een compleet andere set-up en het gevoel met de motor was zeker beter. In Superpole 1 vond ik dat de fiets veel gemakkelijker te rijden was alleen na de laatste ronde had ik geen tijd staan op mijn dashboard. Ik besefte daardoor pas bij terugkomst in de pits dat ik door was en dat was een grote opluchting! In Superpole 2 moest ik de stint met racebanden staken omdat Sylvain (Guintoli) net voor mij crashte. Na de herstart van de sessie koos ik meteen voor een kwalificatieband maar ik had moeite met de grip aan de voorkant en kon mij niet verbeteren. In de race merkte ik meteen dat ik problemen had met het stoppen van de motor en realiseerde mij direct dat het een lange wedstrijd zou gaan worden. Uiteindelijk slaagde ik erin om Nicky te passeren voor de zevende plaats. Ik ben blij met de punten die we vandaag gescoord hebben, maar we moeten onze problemen aan de voorkant oplossen als we morgen verder naar voren willen komen.”