Title Image

Blog

Sepang zondag 2016

VAN DER MARK ZESDE IN TWEEDE MANCHE OP SEPANG INTERNATIONAL CIRCUIT

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft het Maleisische WK Superbike-evenement op het Sepang International Circuit als zesde afgesloten. In de tweede manche, die verreden werd op een natte maar opdrogende baan, werd hij vooral gehinderd door z’n startpositie. Desondanks wist de Rotterdammer in de eerste ronden verschillende posities goed te maken dankzij een perfect gevoel in volledig natte omstandigheden. Maar vanaf het moment dat de baan begon op te drogen, kreeg de 2014 Supersport-wereldkampioen te maken met gripproblemen waardoor hij niet bij de kop kon blijven.

Michael van der Mark (6e): “In de warming-up probeerden we opnieuw iets anders, maar dat werkte niet. Voor de race wist ik niet wat te verwachten en ik denk dat de regen een soort van cadeau was voor ons. Mijn start was niet zo goed en ik werd naar buiten gedrukt in de eerste bocht. Daarna had ik gelukkig direct een goed gevoel onder de natte omstandigheden en wist ik steeds verder naar voren te komen. Alleen toen begon de baan op te drogen en kreeg ik gripproblemen en daardoor kon ik niet remmen zoals ik wilde. Ik ben erg teleurgesteld want het resultaat had veel beter gekund en ik heb het gevoel dat we nog steeds iets missen, datgeen wat ons in staat stelde om het zo goed te doen in Australië en Thailand. Ik ben er echter van overtuigd dat we terug aan de kop zullen zijn in Donington.”