Title Image

Blog

VAN DER MARK ZESDE IN RACE 2 OP JEREZ

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team heeft een fantastisch weekeinde afgesloten met een dubbele top-6 finish tijdens de voorlaatste WK Superbike-ronde van 2017 op een zonnig Jerez in Spanje. Michael van der Mark pakte zowel bij de eerste start als bij de herstart de koppositie en had vervolgens een paar spectaculaire duels met de koplopers, voordat hij te maken kreeg met gripproblemen aan de achterkant en zo als zesde over de streep kwam.

Van der Mark kende een fantastische start in de originele race maar kort daarna ging de rode vlag uit. Ook bij de herstart nam hij kopstart en hield de leiding tot Rea hem voorbij kwam. Daarna had hij met Melandri één van de mooiste duels van dit seizoen, waarbij beide rijders elkaar gedurende vijf ronden regelmatig inhaalden. Pas toen Melandri contact maakte met Michael in bocht 9, moest hij de Italiaan laten gaan. Ook Sykes kwam voorbij nadat Michael een klein foutje maakte doordat hij steeds minder grip had aan de achterkant. Ondanks een steeds groter wordend gripprobleem, bracht hij zijn Pata Yamaha R1 op zeer volwassen wijze als zesde over de streep.

Hierdoor staat Van der Mark zesde in de tussenstand met 210 punten, slechts 16 punten achter zijn teammaat, en gaat hij vol vertrouwen naar de finaleraces in Qatar.

Michael van der Mark: “Ik had een hele goede eerste start en pakte de holeshot, maar daarna ging de rode vlag uit en moesten we wachten. Ook de tweede start was goed en ik ging in de eerste ronde aan de leiding, tot Jonathan Rea voorbij kwam. Ik probeerde hem bij te houden, maar ik had het lastig. Het gevoel met de zachtere voorband was beter, maar ik kon niet rijden op de manier zoals de rest wel kon. Ik moest echt hard knokken om te proberen toch op het podium te eindigen en ik had een paar mooie duels, maar Marco Melandri raakte mij in bocht 9, waardoor ik wijd ging en Alex eveneens voorbij kwam.”

“Ik maakte daarna nog een foutje en Tom Sykes kwam mij daardoor ook voorbij en ik kon niet het tempo van hun volgen. Ik bleef het echter proberen en dat was niet gemakkelijk, maar we hebben weer een top-6 finish gepakt en natuurlijk de daarbij horende WK-punten. Hopelijk kunnen we in Qatar voor het podium gaan en zo het seizoen succesvol afsluiten. Het team heeft fantastisch werk geleverd. In het begin van het seizoen hadden we een paar ups en downs en was soms ik en soms Alex snel. Nu zijn we op elke baan beide snel en dat laat onze geweldige progressie perfect zien. Ik denk dat Losail een circuit is dat erg goed moet passen bij de R1, dus hopelijk kunnen we ons volledige potentieel daar laten zien!”

Resultaten
Warm up

Race 2