Title Image

Blog

2017 Acht uren van Suzuka voorbeschouwing

VAN DER MARK MET YAMAHA FACTORY RACING TEAM IN ACHT UREN VAN SUZUKA

  |   News Racing

Yamaha Motor Co., Ltd. is trots te kunnen melden dat twee Yamaha-fabrieksteams meedoen aan de 40e editie van de ‘Coca-Cola’ Acht uren van Suzuka. Het Yamaha Factory Racing Team, met onder andere Michael van der Mark, gaat voor de derde opeenvolgende Suzuka-zege. Ook het WK Endurance-raceteam van Yamaha, het fabrieksondersteunde YART verschijnt aan de start.

Het legendarische evenement is dit keer de laatste ronde van het WK Endurance en vindt plaats van 27 tot en met 30 juli op het Suzuka Circuit in Mie Prefecture, Japan. De twee teams gaan ervoor om Yamaha-historie te schrijven door de derde zege op rij te pakken en de zevende van Yamaha in totaal.

Naast Van der Mark komen ook zijn Pata Yamaha Official WorldSBK Team-genoot Alex Lowes en Katsuyuki Nakasuga, die vorig jaar voor de tweede keer op rij Suzuka-won, uit voor het Yamaha Factory Racing Team. Doordat ook Michael en Lowes deze race al gewonnen hebben, is zonder twijfel het doel om weer te winnen.

Michael van der Mark: “Ik kijk er erg naar uit om de Acht uren van Suzuka weer te rijden. Ik heb er inmiddels vier keer aan meegedaan en twee keer gewonnen. Het is mede daarom erg bijzonder om er nu met Yamaha terug te komen. Het is ook nog eens het 40-jarige jubileum van de race! Yamaha heeft de laatste twee edities gewonnen en ik hoop dat we met Nakasuga-san en Alex weer kunnen winnen. We hebben in ieder geval een zeer sterk team en ik zal alles op alles zetten om het zo onvergetelijk mogelijk te maken voor Yamaha en de fans. Het is één van de meest belangrijke wedstrijden van het jaar voor Yamaha en alle Japanse fabrikanten en dus kijk ik er erg naar uit en hoop ik dat we er een mooie wedstrijd van kunnen maken met het best mogelijke resultaat.”