Title Image

Blog

Zondag Qatar 2016

VAN DER MARK VIERDE IN HET WERELDKAMPIOENSCHAP SUPERBIKE

  |   News Racing

Michael van der Mark is tijdens de laatste WK Superbike-race van 2016 op het Losail International Circuit in Qatar als elfde geëindigd. De wedstrijd werd in de achtste ronde stilgelegd na een technisch probleem voor thuisrijder Saeed Al Sulaiti. Van der Mark kende een perfecte start vanaf de derde rij, maar verloor een aantal plaatsen in het gedrang bij de eerste bocht. Net als zaterdag wist hij zich snel terug te knokken en lag negende toen de rode vlag uit ging. Na de herstart lag Van der Mark al snel achtste, maar kon die plaats niet vasthouden en finishte in zijn laatste race voor Ten Kate Racing en voor Honda als elfde.

In de eindstand is Michael van der Mark op een indrukwekkende vierde plaats geëindigd, een plek voor teamgenoot Nicky Hayden.

Michael van der Mark (11e): “Ik had een goede start in het eerste gedeelte maar werd vervolgens van achteren aangereden. Daardoor verloor ik weer veel terrein en had daarna moeite om op snelheid te komen. Tijdens de rode vlag-situatie veranderden we de set-up iets en ik kende een goede start, maar zelfs met nieuwe banden had ik problemen met de grip. Dat was frustrerend want ik dacht eigenlijk dat we een grote stap gemaakt hadden. Natuurlijk wilde ik afscheid nemen met een beter resultaat, maar vierde in de WK-eindstand is een fantastische prestatie en ik wil iedereen bedanken voor al het werk. Ik denk dat we erg tevreden mogen zijn met de resultaten van dit jaar.”