Title Image

Blog

Voorbeschouwing Misano 2016

VAN DER MARK VOL VERTROUWEN NA PRIVÉTEST OP LAUSITZRING

  |   News Racing

Het Honda WorldSBK Team heeft een tweedaagse test op de Lausitzring in Duitsland succesvol afgesloten. Naast het Superbike-duo Michael van der Mark – Nicky Hayden kwam ook WK Supersport-rijder PJ Jacobsen in actie zodat het volledige team goed voorbereid is op de Duitse ronde van het WK Superbike die van 16 tot en met 18 september op hetzelfde circuit verreden wordt. Hoewel Van der Mark ooit met een 125cc op de Lausitzring in actie kwam, was het voor de Rotterdammer wennen aan boord van dikke 1000cc Honda CBR1000RR Fireblade SP.

Met zes maal 40 minuten rijtijd per dag, reden de drie coureurs van het Nederlandse Superbike-team allemaal meer dan 190 ronden en hadden daardoor ruim de tijd om nieuwe afstellingen en onderdelen te testen.

Michael van der Mark: “De test ging echt goed en het was zeer nuttig, omdat het denk ik sinds 2010 is dat ik hier gereden heb. We hebben veel ronden kunnen maken, alleen tijdens de tweede testdag al 119 stuks. Daardoor hebben we veel nuttige informatie verzameld. Gedurende de tweede testdag hebben we wat dingen geprobeerd met de afstelling en die pakten zeer goed uit. Ik ben erg blij, want we waren niet alleen snel, maar ook zeer constant na een lange run. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering, maar we hebben een goede basis gevonden om het raceweekend te beginnen. Ik kan dus niet wachten totdat de Duitse ronde start.”