Title Image

Blog

Michael van der Mark 2017 Aragon vrijdag

VAN DER MARK VOL VERTROUWEN NA EERSTE TRAININGSDAG OP ARAGON

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team keerde vandaag terug op het circuit tijdens de eerste twee vrije trainingen van de derde ronde van het 2017 FIM Motul Superbike Wereldkampioenschap. Op het Spaanse MotorLand Aragon pakte Michael van der Mark het meteen serieus aan en werd achtste in de gecombineerde uitslag tijdens zijn eerste trainingen op Europese bodem van dit jaar en zijn eerste Europese sessies als Yamaha-rijder.

Van der Mark boekte consistente vooruitgang en zat meteen op snelheid in de eerste vrije training en werd uiteindelijk zesde met een 1’50.956, slechts 0.386 seconde van de top. In de middag eiste hogere baantemperaturen hun tol en dat zorgde voor uitdagingen voor Van der Mark. Desondanks testte hij een aantal verschillende afstellingen en maakte een lange run. Daarna draaide het weer helaas om, maar Van der Mark was toch tevreden omdat hij als achtste eindigde in de gecombineerde einduitslag van de eerste trainingsdag en hij lijkt bovendien klaar om morgen nog een stap te maken.

Michael van der Mark – 8e, 1’50.956: “Vanmorgen begonnen we naar mijn mening goed en ik wist prima rondetijden te noteren. We probeerden in die sessie ook een paar dingen uit en die voelde goed aan. Aan het einde van de sessie had ik ook echt een goed gevoel met de motor. De zesde plaats uit de eerste vrije training was goed; nooit eerder zat ik denk ik zo dicht bij de kop en dat is erg positief. In de middag hadden we het iets lastiger vanwege de hogere baantemperaturen. Ik maakte een soort van racesimulatie over tien ronden om te zien hoe dat aanvoelde. We moeten echter nog een paar tienden vinden onder warme omstandigheden en dat is onze uitdaging. Morgen gaan we een aantal dingen proberen om zo het gevoel onder het aanremmen te verbeteren, maar in het algemeen ben ik tevreden en we waren constant. We moeten nog iets snelheid vinden al is het zeker een positieve start van het weekeinde.”

Resultaten
Vrije training 1

Vrije training 2

Gecombineerd