Title Image

Blog

2016 Magny-Cours zaterdag

VAN DER MARK TWEEDE NA THRILLER OP MAGNY-COURS

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft zich vandaag door tweede te worden zeer knap teruggevochten tijdens de eerste manche van het WK Superbike op Circuit de Nevers Magny-Cours. Van der Mark kende een fantastisch begin vanaf de zesde plaats en ook zijn pitstop in de achtste ronde bleek op het juiste moment te zijn. De 23-jarige Rotterdammer haalde vervolgens het maximale uit zijn Pirelli-slicks en wist heel veel man in te halen. In de een na laatste ronde passeerde hij Savadori en kreeg daarmee de tweede plaats in handen. Een positie die hij vast wist te houden, ondanks fel aandringen van Tom Sykes. Het verschil tussen de twee was op de finishlijn slechts 0,347 seconde. Dankzij zijn zesde podium van 2016 behoudt Van der Mark de vierde plaats in de WK-tussenstand.

Michael van der Mark (2e): “Wat een rare race! Net voor de start begon de baan op te drogen en dat maakte de bankenkeuze best lastig. Na de sighting-ronde besloot ik om met regenbanden te starten, want ik wist niet zeker of het droog genoeg was voor de intermediates. Ik had een goede start en knokte met de koplopers tijdens de eerste ronden, maar daarna kon ik niet snelheid genoeg maken op de rechtenstukken en dat was frustrerend. Ik besloot rustig te blijven en een ronde te wachten voordat ik de pits in ging voor de bandenwissel. Later bleek dat dit de juiste beslissing was. Uiteindelijk was Chaz echter de coureur die het perfect deed en ik feliciteer hem met de overwinning. Ik ben echt erg blij met deze tweede plaats. Het is geweldig om terug te zijn op het podium en ik doe ook nog eens goede zaken in de WK-stand.”