Title Image

Blog

Michael van der Mark 2017 Assen zondag

VAN DER MARK SLAAT TERUG MET BRILJANTE VIERDE PLAATS OP ASSEN

  |   News Racing

Pata Yamaha Official WorldSBK-rijders Michael van der Mark en Alex Lowes hebben een weekeinde met verschillende uitdagingen op een zeer sterke wijze afgesloten door als respectievelijk vierde en vijfde de tweede manche op het TT Circuit Assen af te sluiten. Net als op zaterdag was het thuispubliek in groten getale aanwezig om Michael te ondersteunen en hij was vastberaden het publiek niet teleur te stellen. Door de crash van gisteren moest hij starten vanaf de elfde plaats, met een aantal snelle rijders voor zich. Nadat Van der Mark in de eerste ronde rustig begon, werkte hij zich daarna razendsnel op en dat zorgde voor een groot feest op Assen.

Maximaal profiterend van zijn Yamaha YZF-R1, en dankzij schitterende inhaalacties, vond hij zelfs de aansluiting bij Chaz Davies die op de derde plaats lag. Maar na een paar ‘momenten’ in het snelle gedeelte van Assen, besloot Michael het iets rustiger aan te doen. Niet in de laatste plaats doordat hij intense pijn had aan zijn rechterarm, een overblijfsel van de crash van gisteren. Desondanks bleef Michael constante rondetijden klokken en wist hij zijn R1 in oranje livery als vierde over de finish te brengen en daarmee sloot hij zijn thuisraces in stijl af.

Michael van der Mark – 4e: “Ik ben tevreden! Ik heb gedaan wat ik kon en ik was blij met mijn racetempo. Elke keer wanneer ik iemand inhaalde, paste het allemaal perfect. Ik liep in op Chaz Davies, maar toen had ik een paar angstige momenten op een van de snelste gedeelten van Assen. Dat gedeelte is één van mijn sterke punten, dus ik wist dat ik daar veel tijd zou kunnen goed maken. Maar de wind was van richting veranderd en de motor was misschien iets te veel richting de achterkant afgesteld waardoor de voorkant in de lucht ‘hing’.”

“Na een serieuze ‘wobble’ besloot ik mijn eigen race te gaan rijden want ik had een groot gat naar de rijders die achter mij zaten. En eerlijk gezegd had ik in de laatste vier, vijf ronden veel pijn in mijn arm vanwege de crash van gisteren. De artsen hebben gelukkig goed werk geleverd door mij een aantal pijnstillers te geven waardoor ik kon racen. Wanneer je voor de race tegen mij gezegd had dat ik vierde zou worden, dan had ik daar met een grote glimlach voor getekend!”

Resultaten
Warming-up

Race 2