Title Image

Blog

sunday_donington_park_2017

VAN DER MARK PUSHT VOOR HET PODIUM IN RACE 2 OP DONINGTON

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team kende ook tijdens de tweede manche van de zesde ronde van het WK Superbike op Donington Park een goede dag. Michael van der Mark reed namelijk briljant en knokte lang voor het podium, voordat hij zich tevreden moest stellen met een excellente vierde plaats. Van der Mark startte vanaf de tweede plek en – ondanks een mindere start – kon hij direct aanvallen en reed dankzij een aantal prachtige inhaalacties al na twee ronden op de tweede plaats.

Hoewel hij bleef pushen kon hij niet het tempo van de koploper volgen en daarom besloot hij zich te focussen op zijn eigen race. Zijn R1 had het perfect naar z’n zin op het snelle en vloeiende Donington Park en Michael bleef bijzonder constant rijden met bijna elke ronde in de 1,28’s. Pas aan het einde van de race werd hij bijgehaald door Chaz Davies, maar ook op dat moment bleef Michael strijden. In de een na laatste ronde lukte het Davies om Van der Mark voorbij te gaan, waarna Michael zijn R1 als vierde over de finish stuurde. Een evenaring van zijn beste prestatie en hij miste eindelijk het podium op slechts 0,784 seconde.

Door Van der Mark’s vierde plaats is hij in de tussenstand opgeklommen naar de zesde plek, slechts 19 punten achter zijn teamgenoot. Komende week heeft het team een privétest op Misano in aanloop naar de zevende ronde van het WK Superbike dat over drie weken op hetzelfde circuit verreden wordt.

Michael van der Mark:

“Mijn start was niet perfect en op Donington, en dan met name in de eerste bocht, moet je eigenlijk vooraan zitten. In de tweede ronde wist ik Leon Haslam in Melbourne voorbij te steken en in de laatste bocht lukte dat ook bij Mercado. Ik lag daardoor tweede. Ik bleef daarna pushen maar zag dat Jonathan Rea te snel was. Ik reed vervolgens mijn eigen race al bleef ik ook pushen. Mijn racesnelheid lag veel hoger dan gisteren en daar was ik echt blij mee. En ik zag dat het gat achter mij steeds groter werd, tot in de laatste negen ronden Chaz Davies dichterbij kwam. Een ronde voor het einde kwam hij zelfs voorbij.

Ik probeerde terug te slaan maar helaas miste ik het podium. Ik ben desondanks heel blij met mijn race en met de motor. We hebben laten zien in een normale wedstrijd voor het podium te kunnen gaan en daar ben ik erg tevreden mee. Op Misano moeten we sterker kunnen zijn. We weten waar we moeten verbeteren, in de langzame bochten. Dat was ook waar Chaz sterker was en helaas was dat precies in het laatste gedeelte van het circuit. Het is goed om te zien dat wij sterk zijn in de snellere gedeelten. We hebben deze week een mooie test op Misano en hopelijk kunnen we dan een stap maken richting het raceweekeinde hier.”

 

Resultaten:

Warm-up
Race 2