Title Image

Blog

2016 Phillip Island vrijdag

VAN DER MARK OP SNELHEID TIJDENS OPENINGSDAG PHILLIP ISLAND

  |   News Racing

De eerste trainingsdag van het 2016 WK Superbike-seizoen zit erop. Een dag waarin beide Honda WorldSBK-rijders – Michael van der Mark en Nicky Hayden – zich direct wisten te kwalificeren voor Superpole 2 na twee geklokte sessies op Phillip Island in Australië. Ondanks bewolking en af en toe hele lichte regen, konden de Honda-coureurs veel werk verzetten. Daarnaast wisten ze ook nog eens de rondentijden van de eerdere test op Phillip Island te verbeteren, terwijl ze voornamelijk bezig waren met de set-up voor de Superpole en de eerste race van zaterdag.

Michael van der Mark reed in totaal 55 ronden over het 4.455 meter lange circuit en maakte in beide sessies een lange run, met vooral in de middag een veelbelovende racesimulatie. De 23-jarige Rotterdammer stond ongeveer de helft van de tweede vrije training bovenaan en eindigde uiteindelijk als tweede. Door het nieuwe tijdschema vindt morgen om 12.55 uur lokale tijd de Superpole plaats, gevolgd door al de eerste race om 15.00 uur lokale tijd.

Michael van der Mark (2e / 1.31,249): “We begonnen direct heel goed vanmorgen en ik was direct op snelheid. Ik besloot op het einde niet te gaan voor een snelle rondetijd, want we stonden al redelijk veilig. Vanmiddag hebben we een andere band geprobeerd en maakten we een lange run, niet gepland, maar het bleek echt goed gaan. Daarna hebben we gekozen voor een andere compound, maar ik was met die band niet in staat om hetzelfde gevoel er uit te halen. Aan het einde van de eerste dag ben ik erg blij met de tweede plaats. We hebben ons rechtstreeks gekwalificeerd voor Superpole 2 en ik kijk echt uit naar morgen.”