Title Image

Blog

Michael van der Mark 2017 Assen voorbeschouwing

VAN DER MARK KLAAR VOOR ZIJN THUISRACE OP ASSEN

  |   News Racing

Pata Yamaha Official WorldSBK Team-rijders Michael van der Mark en Alex Lowes zijn klaar voor de vierde ronde van het WK Superbike, dat komend weekeinde op het TT Circuit van Assen verreden wordt. Uiteraard houden Van der Mark en Lowes daarbij het weer scherp in de gaten, nadat vorig jaar ongeveer alle mogelijke opties – van hagel, tot regen en zonneschijn – voorbij kwamen. Gelukkig is de weersvoorspelling voor met name zaterdag en zondag positief!

Voor Van der Mark wordt het met de SBK-spec R1 zijn eerste thuisoptreden als officiële Yamaha WorldSBK-coureur. Doordat Michael sinds zijn komst bij Yamaha een stabiele en consistente vooruitgang geboekt heeft, is het vertrouwen richting komend weekeinde groot. Niet in de laatste plaats door twee goede vijfde plaatsen op Aragon. Dit, in combinatie met veel steun vanaf de tribunes en natuurlijk optimale baankennis, doen Michael echt uitkijken naar zijn thuisrace.

Michael van der Mark: “Ja, dat kun je wel zeggen! En het is altijd zeer bijzonder om te kunnen racen voor mijn thuispubliek. Na de goede resultaten en de goede test op Aragon, heb ik veel vertrouwen in komend weekeinde. De YZF-R1 begint steeds meer als mijn motorfiets aan te voelen en dat moet met het circuit van Assen een goede combinatie kunnen zijn. Hopelijk kunnen we onze beste resultaten van het seizoen behalen en kan ik echt genieten van mijn thuisrace.”