Title Image

Blog

2016 Magny-Cours previews

VAN DER MARK KLAAR VOOR MAGNY-COURS

  |   News Racing

Het Honda WorldSBK Team is aangekomen op Circuit de Nevers Magny-Cours waar komend weekeinde alweer de elfde ronde van het 2016 WK Superbike-seizoen verreden wordt. Michael van der Mark staat momenteel vierde in de WK-tussenstand en hem is er alles aan gelegen die plaats vast te houden.

Magny-Cours, 260 kilometer ten zuiden van Parijs gelegen, maakte in 1991 z’n debuut op de SBK-kalender en heeft sinds 2003 zelfs een vaste plek. Van der Mark en Magny-Cours hebben zonder twijfel een bijzondere band. In 2012 versloeg Van der Mark op weg naar de STK600-titel Riccardo Russo in één van de meest bijzondere wedstrijden ooit, waarin de Italiaan tevergeefs alles probeerde om de Nederlander voor te blijven. En vorig jaar pakte Van der Mark twee keer een vierde plaats na twee manches vol met prachtige inhaalacties.

Michael van der Mark: “Na een lastig weekeinde in Duitsland kijk ik uit naar Magny-Cours. Ik rij hier graag en heb er ook mooie resultaten behaald, inclusief twee vierde plaatsen tijdens mijn SBK-debuutjaar. Hopelijk vinden we de weg terug naar het podium en ik denk dat dit een prima plaats is om dat te realiseren. Maar het belangrijkste is natuurlijk om onze vierde plaats in de tussenstand vast te houden. Met nog maar drie raceweekeinden, en dus zes races, is elk resultaat cruciaal. Ik ga alles op alles zetten en ik weet zeker dat de Fireblade het hier goed zal doen.”