Title Image

Blog

2016 Laguna Seca zondag

VAN DER MARK KLAAR VOOR LAUSITZ

  |   News Racing

Na de lange zomerpauze is het Honda WorldSBK Team klaar voor de finaleraces van het 2016 WK Superbike-seizoen. De eerste wedstrijd van die grote finale wordt komend weekeinde verreden op de Duitse Lausitzring. Op ditzelfde circuit had Michael van der Mark minder dan een maand geleden een zeer vruchtbare test met zijn Honda CBR1000RR Fireblade SP waardoor de Rotterdammer vol vertrouwen afgereisd is naar het oosten van Duitsland.

De Lausitzring ligt zo’n 110 kilometer ten zuiden van Berlijn en staat ook bekend als de Eurospeedway Lausitz. Het WK Superbike reed in 2007 voor het laatst op de unieke 4,255 kilometer lange baan, die gekenmerkt wordt door een mix van de beroemde oval en delen van het binnenveld.

Michael van der Mark: “Het was een lange zomerstop, dus ik kijk er erg naar uit om weer te gaan racen! Er staan nog maar vier raceweekeinden gepland, waarbij elke race belangrijk is om ons doel – de vierde plaats in de eindstand – veilig te stellen. Afgelopen maand hadden we een goede test op Lausitz en daardoor hoeven we ons enkel bezig te houden met kleine aanpassingen, aangezien we de basisset-up al gevonden hebben. Hopelijk gaat het weer geen negatieve rol spelen en kunnen we veel ronden maken op een droge baan en zo pushen voor goede klasseringen.”